Marius Cocioran este ambasadorul României la Olimpiada de la Londra

Aceasta a fost titulatura pe care oficialii de la Consiliul Județean Caraș-Severin i-au găsit-o tânărului atlet, care a participat la Cupa Mondială de la Saransk la proba de 50 km marş și a reușit să se califice la Olimpiada de la Londra, din vara acestui an.

Marius Cocioran a parcurs la Saransk cei 50 de kilometri ai probei de marș în 3 ore, 57 de minute şi 55 de secunde, terminând pe locul 25 din 124 de sportivi. Timpul reşiţeanului înseamnă un nou record național și, totodată, calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivul legitimat la CSM-Universitatea Reșița, pregătit de antrenorii Iosif și Octavian Măzăran, a fost premiat astăzi într-un cadru festiv, de oficialii Consiliului Județean Caraș-Severin, care l-au numit „Ambasadorul României la Londra”.

La festivitate a fost prezent vicepreședintele cu atribuții de președinte, Ionesie Ghiorghioni, directorul Direcției pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Liliana Dacica, dar și președinți ai cluburilor reșițene și sportivi. Vizibil emoționat, tânărul Marius Cocioran, le-a explicat celor prezenți ceea ce a simțit în momentul în care a devenit cel mai bun atlet din țară. „La finalul cursei am simțit o bucurie enormă. Mi-e greu să o descriu în cuvinte, însă ceea ce pot spune este că am realizat cu greu faptul că am reușit să stabilesc un nou record național. De abia după vreo două zile am conștientizat acest lucru. Sper ca pe viitor și alți colegi de ai mei să reușească aceeași performanță”, a declarat astăzi, Marius Cocioran. La același lucru visează și antrenorul sportivului, Octavian Măzăran. „La viitoarele jocuri olimpice sper să avem cât mai mulți atleți calificați”, a declarat astăzi acesta.

Ore întregi de antrenament
În spatele premiilor pe care le primește acum sportivul, se ascund sute de ore de muncă și o poveste impresionantă de viață. Tenacitatea, ambiția și dorința de a fi cel mai bun, însă, l-au făcut să își transforme visul în realitate. Olimpiada de la Londra îl așteaptă acum pe reșițeanul care speră să obțină în continuare rezultate la fel de bune. Antrenorul său, Iosif Măzăran, a explicat cel mai bine în cuvinte ce înseamnă o astfel de performanță. „Este rezultatul a 4-5 ore de antrenament pe zi. Ne-a ajutat faptul că ne-am antrenat în Portugalia, unde a fost cald, însă aceasta a fost numai una dintre condiții. Pe locul întâi se plasează ambiția acestui copilaș”, a spus astăzi, Iosif Măzăran.

Președintele Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, i-a felicitat pe Marius Cocioran și pe antrenorii săi și le-a oferit un premiu în bani.