Marilen Pirtea critică din nou Guvernul PSD-ALDE. De data aceasta, pe tema WC-urilor din curtea școlilor

explo 1000x200

Deputatul PNL Marilen Pirtea critică în continuare măsurile Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Coordonator al Comisiei de Educație din Partidul Liberal și totodată rector al Universității de Vest din Timișoara spune că nu este normal să se dea bani de la buget pentru containere metalice destinate școlilor cu WC în curte.


România are 1.460 de școli care au, din păcate, WC-ul în curte și nu au nici apă curentă. Deoarece primăriile nu au găsit metode să racordeze unitățile de învățământ la canalizare și o rețea de apă curentă, guvernanții au găsit soluția de a da 10.000 de euro școlilor în această situație ingrată. Din acești bani ar urma să fie cumpărate containere metalice cu toalete. Marilen Pirtea critică măsura în contextul noului proiect de buget, aspru criticat de PNL și de Asociația Municipiilor din România.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Marilen Pirtea critică noul proiect de buget: „Este o persistentă presiune politică creată de PSD pentru intimidarea primarilor nealiniați”

Liberalul spune că e doar un compromis. „Anunțul dat de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu privire la acordarea unei alocații de câte 10.000 de euro către fiecare primărie de localitate în care există școli cu toaleta în curte, pentru achiziția de containere WC, produce doar reticență față de o guvernare ce recurge la soluții de compromis pentru rezolvarea unei deficiențe cronice a infrastructurii educaționale”, declară Marilen Pirtea.

Rectorul UVT e de părere că primarii din localitățile cu această situație ar trebui consultați. „Ridică semne de întrebare maniera pripită prin care guvernanții decid alocarea unor resurse semnificative pentru achiziția de containere cu toalete, fără ca primarii, directorii de școli și ceilalți responsabili din administrația locală să fie consultați și fără ca acestora să li se ceară soluții specifice, care să permită reabilitarea durabilă a școlilor. Această abordare, în care câțiva oameni de la București decid cum să fie cheltuit un buget public, la repezeală, seamănă mai degrabă cu o măsură de imagine, adoptată în binecunoscutul stil populist, caracteristic pentru PSD-ALDE”, a mai spus Pirtea.

banner 970 x 250