Atleții timișoreni Cosmin Dumitrache și Cristina Bălan, medaliați cu aur la etapa finală a Campionatului Național de Sală

explo 1000x200

Cu puțini atleți timișoreni care mai concurează la nivel profesionist, capitala Banatului încă se mai laudă cu rezultate importante în competiții. La ultima etapă a Campionatului Național de Atletism în Sală, Cosmin Dumitrache (foto) și Cristina Bălan au luat medalii de aur.

Legitimat acum la CSM București, timișoreanul Dumitrache e de ani buni „regele gardurilor”, iar nici ultima competiție nu a făcut excepție. Sportivul a câștigat proba de 60 de metri garduri cu timpul de 7,97 de metri. Prima a fost și Cristina Bălan, la proba de 800 de metri. Atleta legitimată la CS Athletics Timișoara și la CSM Craiova a avut timpul de 2:08:56, cel mai bun rezultat la tineret dintre sportivele U23 și al treilea la senioare, după Bianca Răzor și Florina Pierdevară. Timișoreanca a avut rezultate bune și la 400 de metri, unde a avut un timp de 57,04 secunde, al doilea timp la tineret și al cincilea al senioarelor.

La ultima etapă a competiției interne de sală au participat și alți sportivi timișeni. Legitimată la CSA Steaua, Ioana Gheorghe a terminat pe locul 8 în proba de 60 de metri plat. La masculin, în aceeași probă, Marcus Drăghici de la CSM Timișoara a terminat pe locul 14. În proba de pentathlon a participat Miruna Pricop de la CSȘ Lugoj, care a luat locul 10.

Trebuie spus că CSM Timișoara a mai luat și alți sportivi cu dublă legitimare recent. Este vorba de Robert Parge, sportiv legitimat ca și club de bază la CSU Cluj Napoca, care a câștigat proba masculină de 400 de metri, cu timpul de 48,88 de secunde. La fel este și cazul lui Vlad Dulcescu, de la Poli Iași, care a terminat pe locul 8 aceeași probă. Robert Parge a concurat și la 800 de metri, unde a terminat pe locul 8. În aceeași probă, Antonio Cuturean de la LPS Banatul s-a clasat pe locul 17.

Parge și Bălan, la Balcaniada de seniori

Marți, Federația Română de Atletism a anunțat și lotul pentru Balcaniada de atletism în sală din 16 februarie. Robert Parge și Cristina Bălan vor merge la competiția de la Istanbul. Sportivul va concura la 400 de metri, la proba individuală și în proba de ștafetă, iar atleta face parte din ștafeta feminină de 400 de metri.

Sursa foto: 4run.ro