La sfârșit de campanie electorală, Mariana Molnar spune că oamenii de încredere ai primarului Cristian Miclău poartă toată vina pentru nerealizările ultimilor patru ani din Băile Herculane. În opinia sa, pe aceștia nu-i interesează decât cum să treacă mai repede cele opt ore petrecute la serviciu.
Consilier local timp de trei ani și aproape jumătate în mandatul actual pe lista PNL, Mariana Molnar candidează la primărie din partea PMP. Ea nu uită perioada petrecută în ședințele de Consiliul Local, dovadă că vorbește despre acele lucruri pe care le consideră ca fiind nefirești.
„Oamenii de încredere ai primarului au alte preocupări. Nu dau vina pe el, dau vina pe echipa lui, sursa conflictului dintre noi, unul constructiv, zic eu. Stau și dau timpul înapoi asupra unui proiect cu care inițial nu am fost de acord. Iau exemplul proiectului privind accesarea de fonduri norvegiene pentru Vila Elisabeta. Pe proiectul acela, cofinanțarea primăriei era de 20%, undeva la 500.000 de euro din bugetul local. L-am votat, în ideea să nu zică că mă opun la megaproiectele cu orașul. Eu cu acei bani găseam soluții să readuc stadionul în administrarea orașului, dacă mai era posibil legal. Un stadion e necesar tuturor, mai ales pentru antrenamentul de cantonament, care pentru noi, investitorii, prelungesc perioada de turism în oraș. Avem două săli de sport care sunt cum sunt”, își amintește Mariana Molnar.
Candidata PMP vorbește și despre echipa din primărie din 2016, cu oameni pe juridic, comunicare, turism și nu s-a ținut cont de ea.
„Pe administrație sunt și oameni buni, dar și care nu au ce căuta acolo, fișa postului nu există pentru ei. Eu i-am identificat și știu și ei asta. Cunosc în detaliu. Ei ar trebui să funcționeze ca o echipă, însă ei nu discută, se evită, e o stare de letargie suspectă”, consideră Mariana Molnar.
Nu-l iartă nici pe primarul Miclău despre care mereu a spus că funcția pe care a ocupat-o până acum s-a dovedit o pălărie prea mare pentru capul său.
„Un lider nu înseamnă să ia fărașul în mână, ci să fie un bun organizator. Să știe să delege oameni care vorbesc aceeași limbă cu el. Pot face și asta, dar rolul primarului este să-și construiască piramida decizională. Am văzut multe organigrame, dar ca și cea din Herculane în ultima perioadă, niciunde: primarul vârful și lângă o liniuță cu viceprimarul. Niciun om în subordine. La noi viceprimarul e anihilat de ani de zile că au venit alții și au zis că X sau Y va ajunge primar peste ani, iar tu ai venit și te-ai pus pe scaun și te gândești cum mai faci să stai 4 ani. Asta a fost impresia mea”, îi ironizează Mariana Molnar pe primarul și viceprimarul orașului.
(E)