Mariana Molnar: „Dacă ar fi existat bunăvoință din partea administrației locale, Herculane ar fi arătat altfel”

Paradoxal, ceea ce ar trebui să funcționeze în Băile Herculane nu funcționează. Vorbim de turismul balnear, în primul rând, cel care a dus faima stațiunii de pe Valea Cernei.

Candidatul PMP la funcția de primar, Mariana Molnar, se întreabă dacă aceste lucruri sunt posibile, în condițiile în care multe dintre problemele minore nu au fost rezolvate în ultimii de 30 de ani.

„Dacă vorbim de partea de turism, ar fi normal să ne referim și la zona UGSR, mai precis, la acel drum care trebuie refăcut. Sunt investiții de milioane de euro și nu este normal ca accesul turiștilor să fie încurcat de o porțiune de drum care nu e proprietatea orașului. Drumul e dezastruos. Iar acest lucru se vede din feedback-ul turiștilor. Am stat și eu de vorbă cu acești oameni și am văzut autocare care nu au putut lucra la cele trei locații din zona respectivă. Și le-am zis și investitorilor să meargă să discute cu primarul, trebuie protejate interesele lor cât timp plătesc impozite și taxe. Indiferent ce se spune, forța de muncă la privat e asigurată pentru o bună parte din oraș”.

Candidatul PMP nu a evitat nici situația lucrărilor din centrul istoric, concluzia fiind că multe imobile de patrimoniu nu sunt clarificate din punct de vedere juridic.

„Dacă ne raportăm la zona centrului istoric, sunt acele probleme cu organele de cercetare pe clădirile monumente istorice. Eu aș dezvolta zona din spatele vilei Elisabeta ca zonă de promenadă pe malul Cernei. Probabil că e dificil că sunt Apele Române, dar sunt sigură că se poate face o delegare de gestiune. Pe lângă promenadă să poți închiria și o zonă tu ca primărie pentru construirea unor terase, ar fi extraordinar din punctul meu de vedere.

Cinematograful. Este în proprietatea primăriei, trebuie urgent finalizat. În fața lui, acel părculeț, găsită o utilitate – un skatepark sau loc de joacă, cât să fie și o zonă de miniagrement în zonă”, mărturisește Molnar.

(E)