Marian Vasile a demisionat din PLUS! Nu este susţinut pentru funcţia de primar al Timişoarei. Nici Robu nu îl vrea înapoi în PNL

untitled design set 970x90 px

Marian Vasile şi-a dat demisia astăzi din PLUS, după nici patru luni de când se află în acest partid. Nemulţumirile lui sunt legate de faptul că intenţia sa de a candida la Primăria Timişoara nu a primit susţinere.

Marian Vasile a fost vicepreşedinte al CJ şi consilier judeţean din partea PNL, de unde şi-a dat demisia în luna noiembrie a anului trecut, după care s-a înscris în PLUS. Doar câteva luni a durat apartenenţa sa la acest partid. Vasile a făcut publice motivele pentru care a demisionat, principala cauză fiind faptul că nu i-a fost susţinută candidatura pentru Primăria Timişoara.

„În noiembrie 2019 am aderat la PLUS, în speranța de a contribui la o construcție nouă, sănătoasă, competentă și transparentă pentru comunitățile noastre. Vă anunț însă că astăzi mi-am înaintat demisia din acest partid, în principal pentru următoarele motive: anularea candidaturii proprii pentru Primăria Municipiului Timișoara în ziua de dinaintea începerii procedurii interne de vot, deși aceasta constituia un drept statutar fundamental și era susținută de mulți membri ai PLUS Timișoara (aș putea spune că de majoritatea, dar nu vom ști niciodată); anunțarea rezultatelor negocierilor USR-PLUS pentru pozițiile electorale cheie din municipiul Timișoara și Consiliul Județean Timiș (foarte dezavantajoase pentru PLUS) cu doar jumătate de oră înaintea conferinței de presă din 18 februarie, fără a permite membrilor rămași în cursă să se exprime în această privință; pregătirea semi-impusă a fuziunii cu USR, partid cu care eu nu pot rezona și care a avut o contribuție decisivă în anularea nedemocratică a candidaturii mele”, a scris Marian Vasile pe pagina sa de Facebook.

La final, Marian Vasile şi-a exprimat dorinţa ca foştii colegi de alianţă USR-PLUS să se abţină să discute public demisia lui pentru că altfel se va vedea nevoit să dea detalii suplimentare.

Marian Vasile a plecat din PNL în luna noiembrie a anului trecut. Nicolae Robu a părut surprins de demisia lui Vasile din PLUS. Întrebat dacă şi-l mai doreşte înapoi în PNL şi dacă există cale de „împăcare”, Robu a răspuns categoric în câteva cuvinte: „Doamne fereşte!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/