Trei primării din Timiș, țintite de PMP! Pe listă se află un personaj controversat!

Reprezentanții Partidului Mișcarea Populară au pus pe lista oficială numele celor care vor candida la trei primării din județul Timiș. Printre aceștia se află și Cosmin Sântean, trimis în judecată pentru delapidare și abuz în serviciu. 

În vreme ce nu a reușit să identifice potențiali candidați la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, PMP a prezentat trei nume pentru instituțiile publice din Săcălaz, Teremia Mare și Dudeștii Noi. Viorel Nicu este cel „strigat” în cursa pentru obținerea funcției de edil al Primăriei Săcălaz. Nicu a mai candidat și în 2016, dar fără succes, cele mai multe voturi fiind atrase de Ilie Todașcă.

„În 2016 am fost la 200 de voturi de actualul primar. Toate semnalele sunt în sensul că va pierde în acest an. E foarte important, cel puțin pe Săcălaz, dreapta să înțeleagă că dacă nu facem cumva să ne unim forțele e foarte greu de schimbat. Asta nu înseamnă că dau înapoi, ci înseamnă că sunt și mai ambițios decât în 2016. Sunt foarte hotărât să câștig de această dată”, a spus Viorel Nicu.

Pe lista candidaților se află însă un nume controversat. Este vorba despre Cosmin Sântean, fost primar al comunei Teremia Mare. Cu două dosare la purtător, Sântean a declarat că locuitorii l-au încurajat să candideze cunoscându-l și cu bune și cu rele. 

„Acum șase luni nici nu mă gândeam să candidez. Ulterior s-au întâmplat două, trei lucruri care m-au determinat să ajung la ideea de a candida. Și anume foarte mulți cetățeni care, în trecut, nu erau de partea mea, m-au îndemnat să candidez. Alt aspect este faptul că sunt născut în Teremia Mare. Lumea mă știe și cu bune și cu rele. Am avut anumite probleme pe care mi le voi rezolva în instanță. Sunt ferm convins de acest lucru”, a spus Cosmin Sântean.

Cel de-al treilea nume de pe lista prezentată de PMP este Marius Porojan, consilier local, care va intra în lupta pentru câștigarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi. În cadrul conferinței de presă, deputatul Cornel Sămărtinean a dat și declarații legate de actuala guvernare.

„Noi susținem actualul Guvern. Vom participa la votul de investitură și vom acorda încrederea actualului Guvern. Considerăm că un guvern de dreapta este un guvern care performează, care a reușit în câteva luni să pună pe tapet foarte multe priorități pe care cetățenii români le aveau, a reușit să schimbe perspectiva și viitorul României”, a spus Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș.