Măsurile luate de Guvernul Orban împotriva românilor, necunoscute liberalilor cărășeni! „PSD ne distruge realizările!”

untitled design set 970x90 px

Precizările ministrului Finanțelor potrivit cărora Guvernul Orban a adoptat mai multe măsuri contrar intereselor românilor, doar pentru a face pe plac aliaților politici, i-au lăsat muți pe liberalii din Caraș-Severin. Aceștia văd însă doar partea plină a paharului. 

Florin Cîțu a afirmat nonșalant, în momentul audierii sale în Comisia de Buget Finanțe, că PNL a luat măsuri în defavoarea românilor. Lucru pe care l-ar fi făcut cu scopul de a recompensa voturile USR necesare dărâmării Guvernului Dăncilă. „Amendamentele USR au fost aprobate, chiar dacă unele dintre ele nu au fost în interesul cetățenilor. Să știți, chiar dacă unele dintre ele nu au fost în interesul cetățenilor, le-am aprobat și pe acelea!”, a mărturisit Cîțu. Colegii săi din Caraș-Severin nu l-au băgat prea mult în seamă, astfel că habar n-au la ce s-a referit ministrul Finanțelor. „Ce măsuri?! Nu am auzit. Nu avem cunoștință. Probabil că a greșit în declarații!”, au spus, rând pe rând, Jaro Marșalic, Viorel Bașag, Daniel Surdu, Ioan Rusu sau Ovidiu Rădoi. „USR a cerut la învestirea Guvernului Orban alegeri în două tururi. Singurul lucru de care știu e asumarea răspunderii. Având în vedere configurația Parlamentui, PNL nu are cum să promoveze niște legi benefice doar prin asumarea răspunderii, acum nici asta nu mai poate face după trecerea moțiunii. Nu am informații de astfel de măsuri luate de PNL împotriva românilor”, a detaliat Rădoi. 

Revenind la Guvern, Jaro Marșalic spune că, „în ciuda tentativelor eșuate de formare a unui nou guvern, Guvernul continuă să-și facă treaba pentru ca România să rămână stabilă și sigură, chiar dacă are puteri limitate în urma moțiunii de cenzură. PNL merge mai departe cu reformele. Majoritatea PSD din Parlament născută din pixul lui Dragnea distruge realizările PNL și pune piedici. E logic astfel că anticipatele sunt singura soluție pentru România și le oferă românilor un Parlament legitim. Sunt multe exemple de lucruri bune realizate de PNL și distruse de PSD în Parlament, ceea ce demonstrează încă o dată necesitatea unor alegeri anticipate”. 

Viorel Bașag subliniază la rândul său că memoria românilor este scurtă și spune că măsurile luate de PNL în trei luni sunt măsuri la care PSD nici măcar nu s-a gândit vreodată. „PNL a scăpat țara de OUG 114, cea mai nocivă Ordonanță din istoria democratică a României, cu efecte nocive asupra firmelor românești, a plafonat punctul de amendă la 145 de lei cu toate că s-au mărit salariile, a înghețat salariile demnitarilor, a eliminat supraacciza pentru companiile din domeniul energetic. PNL guvernează pentru țară și acum, chiar dacă Guvernul Orban a fost demis, dar românii au nevoie de anticipate”, a mai spus Bașag.