Liberalii și pesediștii și-au dat mâna pentru protejarea primarilor?! „100% este un blat între PSD și PNL!”

banner publicitar

Pro România Timiș acuză PSD și PNL de blat politic pentru alegerea primarilor într-un singur tur. Adrian Pau este mulțumit că la nivel local liberalii sunt la cuțite cu social-democrații. Deputatul a povestit cum fratele lui Alfred Simonis a ales să intre în partidul lui Victor Ponta ca să se bată pentru Primăria Moșnița chiar și cu organizația locală PSD.

Adrian Pau acuză blatul la nivel național pentru a proteja primarii deja în funcție. Deputatul spune despre interesele PSD și PNL că sunt o frână pentru democrația locală și legitimarea unui candidat drept lider ales al comunității cu peste jumătate din voturi. „100% este un blat între PSD și PNL! Au avut câteva obiective comune. Unul dintre ele a fost acela de a-și proteja primarii în funcție și asta mă deranjează cel mai tare. Ca să îți protejezi primarii care nu pot câștiga în două tururi, care au 30% sau 25%, 30%, 35% din voturile electoratului mi se pare că încerci să frânezi această țară. Mi se pare că este o frână împotriva democrației. Dacă într-adevăr te gândeai la țară, le dădeai posibilitatea primarilor să fie aleși cu 50 de procente. Dacă tu te numești PNL, PSD și îți dorești să îți păstrezi primarii cu cele câteva procente pe care le au eu cred că îți este frică de o concurență reală și nu faci decât un joc politic pentru a-ți putea păstra un procent pentru a accede în Parlamentul României. Este clar un joc politic, este o înțelegere mizerabilă și este clar o înțelegere care nu este dusă în beneficiul cetățenilor”, a comentat Adrian Pau.

Liderul Pro România a declarat că nu există un blat între liberali și social-democrați. Adrian Pau dă vina pe orgoliile aleșilor care nu au fost capabili să facă înțelegeri nici măcar pentru dezvoltarea proiectelor importante pentru Timiș, cum ar fi sala polivalentă și stadionul promis. „Nu există înțelegere pe plan local între PNL și PSD. Din fericire pentru noi, actualii lideri locali sunt atât de cuprinși de valoarea lor intrinsecă și personală încât nu au reușit să facă niciodată în viața lor nici măcar o înțelegere în interesul cetățenilor. Aici mă refer la sala polivalentă și la stadion”, a explicat deputatul.

Adrian Pau a confirmat că fratele liderului PSD Timiș a venit alături de partidul lui Victor Ponta. Gerhard Simonis va candida pentru Primăria Moșnița din partea Pro România. Pau a povestit că partidul său nu a fost prima opțiune a fratelui lui Alfred Simonis, dar i-a ales încă dinainte ca Marius Craina să intre în Pro România. „Eu cred că Gerhard și-a dat seama că nu poate fi candidatul PSD pe o localitate periurbană și, mai mult decât atât, PSD are o echipă formată. Alfred Simonis nu a vrut să intre încălțat în organizația de la Moșnița, ceea aș fi făcut și eu. Prima lui opțiune a fost ALDE, dar dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat acolo, de certurile și ceea ce se întâmplă în filială, ne-a ales pe noi. Asta a făcut-o înainte să vină Marius Craina. Cred că dacă aștepta și îl vedea și pe Marius Craina candidat venea fără să se mai gândească, și nu numai el, ci mai mulți candidați din zonele periurbane”, a încheiat Pau.