Marian Cucşa solicită SRI un punct de vedere pe tema crizei migranţilor

Tema crizei migranţilor a ajuns pe masa Serviciului Român de Informaţii. Deputatul Marian Cucşa a solicitat SRI un punct de vedere referitor la acest subiect sensibil. Demersul vine ca urmare a situaţiei care se înrăutăţeşte pe zi ce trece la graniţa dintre Turcia şi Grecia.

„În şedinta Comisiei de control asupra activităţii SRI, am decis să solicităm un punct de vedere Serviciului Român de Informaţii, pe tema crizei imigranţilor. Situația se agravează de la o oră la alta la graniţa dintre Turcia şi Grecia. Cred că e foarte utilă o analiză a specialiştilor. Să aflăm din timp care sunt riscurile ca România să fie ţara de tranzit sau chiar destinaţie pentru miile de migranţi şi cât de pregătită este ţara noastră pentru a face faţa acestui fenomen.”, a declarat Marian Cucşa.

Deputatul a cerut SRI un material despre situaţie, de unde ar putea să intre în ţară, ce informaţii au, dacă autorităţile sunt pregătite pentru a preîntâmpina crizele petrecute în alte ţări. Demersul este pentru ca autorităţile să fie pregătite şi să aibă informaţiile la zi, spune Marian Cucşa.