Spitalul Municipal din Timișoara va avea un centru pentru îngrijiri paliative! „A fost o luptă și îmi aduc aminte cu gust amar”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

De la clădire abandonată la centru pentru îngrijiri paliative! Nicolae Robu și-a amintit de opoziția de care s-a lovit când a evacuat locatarii clandestini din fostul internat. Clădirea a intrat în reabilitare și a rămas un spațiu mai mic, unde va fi amenajat noul centru.

Clădirea de pe strada Victor Babeș nr. 22, unde a funcționat un internat, va fi reabilitată pentru crearea unui centru pentru îngrijiri paliative. Primarul a anunțat că licitația pentru serviciile tehnice este în desfășurare. Valoarea proiectului se ridică la aproape 35.000 de lei.

1000x100 (5)

Nicolae Robu a rememorat opoziția afișată când a evacuat locatarii clandestini și consideră că a acționat în interesul cetățenilor. „Acolo era un internat abandonat. Erau niște cazări mai mult clandestine decât oficiale. A fost o luptă și îmi aduc aminte cu gust amar că unii încercau să țină partea celor care stăteau acolo fără niciun drept. I-am dat afară, am schimbat destinația clădirii și acolo am mutat secția de Chimioterapie a Spitalului Municipal. Aveam bolnavi de cancer care nu aveau unde să stea. Se plăteau înainte sume mari la proprietari și noi aveam o clădire de care beneficiau unii-alții fără niciun drept. Am acționat în forță, nu mi-a păsat că și atunci am avut parte de o campanie potrivnică mie că făceam ordine pe domeniul public al orașului, eu mi-am văzut de drumul meu, am golit clădirea, am introdus-o în reabilitare și am asigurat condiții bune pentru această secție a Spitalului Municipal. Mai este un corp de clădire care atunci a rămas nefolosit, este un corp mai mic, cu spații mai puține. Acolo Spitalul Municipal va amenaja un centru pentru îngrijiri paliative.”, a declarat Nicolae Robu.