Marian Cucșa, despre faptul că Florin Cîțu şi-a depus mandatul: „Nu poţi să te joci cu soarta românilor după bunul plac într-o situaţie atât de gravă!”

banner publicitar

Renunţarea lui Florin Cîţu la funcţia de premier cu puţin timp înainte de votul de învestitură din Parlament a aprins spiritele. „Este o lipsă totală de responsabilitate”, spune deputatul de Timiş, Marian Cucşa, care afirmă că PNL nu poate să se joace cu soarta românilor după bunul plac.

Cucşa este de părere că vina situaţiei create şi lipsa de stabilitate politică a României, într-un moment de criză, de luptă împotriva coronavirusului aparţine PNL-ului şi îl învinuieşte pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Este o lipsă totală de responsabilitate, dar aceasta nu aparţine doar fostului prim-ministru desemnat Florin Cîţu, ci şi preşedintelui Klaus Iohannis şi PNL. Nu poţi să joci soarta românilor după bunul plac într-o situaţie atât de gravă. Când sănătatea românilor e în pericol tu să vii să propui un premier, după care la 10 minute înainte de votul de învestire a Guvernului să îşi anunţe retragerea. Se pare că e o lipsă totală de respect faţă de cetăţeni. Nu mai e vorba despre Parlament, despre opoziţie, despre partide politice. E vorba despre respectul faţă de cetăţeni. Responsabilitatea pentru situaţia creată aparţine PNL-ului şi preşedintelui Klaus Iohannis”, a declarat Marian Cucşa.

Parlamentarul este convins că pentru preşedinte scopurile politice primează înaintea interesului românilor.

„Preşedintele, ca apărător suprem al cetăţenilor, trebuie să fie în slujba lor şi să-i protejeze, să lupte pentru ei şi să lucreze pentru ei, nu în scopuri politice. Din păcate, astăzi vedem că atât Klaus Iohannis, cât şi PNL lucrează strict în scopuri politice”, a adăugat Cucşa.

Acesta consideră că funcţia de prim-ministru ar fi fost o plapumă mult prea mare pentru Florin Cîţu, dar în ciuda acestui fapt mulţi parlamentari l-ar fi votat ca variantă de ieşire din criză.

„Am spus încă de când a fost făcută propunerea. Florin Cîţu nu avea de ce să ajungă nici măcar ministrul Finanţelor, cu atât mai puţin să ajungă premierul României, dar ţinând cont că preşedintele României a venit şi l-a propus ca variantă de ieşire din criză şi pentru lupta cu coronavirusul pe Florin Cîţu, sunt foarte mulţi parlamentari care deşi nu l-ar fi vrut pe Florin Câţu premier, pentru că nu este pregătit, pentru a avea un Guvern cu atribuţii depline l-ar fi votat. Un vot pragmatic pentru a nu îngreuna soarta românilor, nu pentru că ar fi fost Florin Cîţu bun de premier”, a conchis deputatul.