„Maria, Regina României” – proiecţie de film la Casa de Cultură Moldova Nouă

Pelicula „Maria, Regina României”, în regia lui Alexis Sweet Cahill, va ajunge astăzi la publicul din Moldova Nouă, lansarea oficială a filmului având loc în prima parte a lunii noiembrie 2019.

Casa de Cultură Moldova Nouă, prin sprijinul Primăriei și Consiliului Local Moldova Nouă, îi invită pe toți locuitorii urbei, astăzi, 12 februarie, începând cu ora 18.00, să călătorească în timp prin intermediul docudramei lui Cahill, spectatorii având, totodată, posibilitatea, pe lângă lecția de istorie, să înțeleagă inclusiv direcția spre care se poate îndrepta o societate atunci când în joc sunt aruncate câteva elemente cheie precum: politica și iubirea.

„Filmul «Maria, Regina României» este o mărturie a zbuciumului, a controverselor, a încleștării minții și inimilor. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată. În primăvara anului 1919, Regina pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare. Își salvează țara, ce nu i-a fost natală, folosind cea mai puternică armă de pe pământ: iubirea”.

Din distribuție fac parte, printre alții: Roxana Lupu, Daniel Plier, Anghel Damian, Iulia Verdeș, Adrian Titieni, Emil Măndănac, Iulia Verdeș, Phillipe Caroit, Patrick Drury, Richard Elfyn, Ronald Chenery, Robert Cavanah, Sara Chiriacescu și Șerban Pavlu.

Durata proiecției este de 110 minute, aceasta putând fi vizionată de către copiii sub 12 ani numai cu acordul părinților.

Eveniment cu intrare liberă!