Maria Grapini îl face praf pe președintele Comisiei Europene! Juncker, cu două fețe!

Europarlamentul îl acuză pe Jean-Claude Juncker că este duplicitar, iar despre președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene susține că este supraevaluată!

„Înseamnă că dl. Juncker este duplicitar, pentru că toată lumea a văzut, când a fost guvernul României la Bruxelles și când a fost întâlnire bilarală cu primul-ministru, declarația dlui Juncker, care a spus foarte clar că România nu are nicio problemă, România își poate duce președinția. Înseamnă că, din nou, folosește dubla măsură despre care eu vorbesc – nu poți să spui azi că-i negru și mâine că-i alb”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul Maria Grapini. Asta după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, exprimase „dubii” privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, argumentând că, deşi este „bine-pregătit din punct de vedere tehnic”, Bucureştiul nu a înţeles „deplin” ce presupune acest mandat.

Timișoreanca Maria Grapini spune totodată că se așteaptă prea mult de la președinția rotativă, că România nu poate obține prea multe avantaje. „Ce a făcut Austria, cu ce s-a remarcat Austria pe președinție sau alt stat care a fost de acum doi ani și jumătate, de când este cu Brexitul?! Nu au fost în stare să termine Brexitul, nu au fost în stare să încheie niciun dosar foarte important. Cu ce s-au remarcat? Președinția rotativă nu dă foarte multe pârghii statului care conduce! Eventual, poate pune într-o anumită ordine rapoarte, poate grăbi trialogul pe anumite dosare la care, să spunem, că ar avea un interes statul care deține președinția. Austria nu a rezolvat migrația, dosar foarte greu – știm poziția cancelarului din Austria, că face garduri, nu a înaintat cu nimic aproape negocierea noului Cadru Financiar Multianual și la Brexit ne-am împotmolit, am făcut pași înapoi. Ar fi păcat ca noi, românii, să pedalăm pe chestiunea că România nu-i pregătită pentru președinție. Ar fi nedrept să se pună în cârca României dacă nu se rezolvă dosarul migrației, Brexitul…”, a explicat Maria Grapini.