Informatica Timișoara, condamnată la cele mai mari probleme după cel mai bun an din istorie

Pentru echipa de futsal Informatica Timișoara, anul 2018 a venit cu un melanj de sentimente. Clubul a luat toate trofeele puse în joc pe plan intern și a participat și în Liga Campionilor, ceea ce o face cea mai bună echipă din oraș în anul care se încheie. După atâtea reușite, Informatica a privit cu amar și reversul medaliei, cu un final de an în care a rămas fără antrenor, președinte, dar și fără jucători de bază.

Anul a început excelent pentru Informatica. Echipa a păstrat Cupa României în propria vitrină. După ce în 2017 a câștigat trofeul la Timișoara, în 2018 s-a impus la turneul Final Four organizat la Miercurea Ciuc, unde toți localnicii au ținut cu alb-violeții, pentru că Imperial Wet cedase în penultimul act cu finalista din Deva. Elevii lui Robert Lupu au câștigat trofeul, după care au reușit și premiera: s-au impus acasă în finala campionatului cu United Galați. Primul titlu de campioni, urmat însă de o vară în care Informatica nu a fost scutită de probleme.

Săraci, dar în Liga Campionilor

Cu titlul de campioană, Informatica nu a fost niciodată scutită de problemele financiare. Pe acest fond, în vară i-a pierdut pe sârbii Milos Simic și Stefan Rakic, dar nu a devenit o echipă slabă. Timișoara a câștigat a doua oară și Supercupa, de data aceasta la Sighișoara. În premieră, Informatica a fost gazda grupei preliminare din UEFA Futsal Champions League, de unde echipa s-a calificat în grupa principală. De acolo, echipa nu a ajuns în faza Elite, dar a continuat să fie o forță importantă în campionat.

Final trist de sezon

1000x100 casa brutarului

Cu șase etape înainte de sezonul regulat, Informatica e pe locul 4, cu 24 de puncte adunate după 12 victorii, trei egaluri și două înfrângeri. Bănățenii sunt la 13 puncte de prima echipa clasată în afara locurilor de play-off, dar traversează o adevărată criză. Reșițeanul Robert Lupu a fost nevoit să rămână doar selecționer. Supărat pe FRF din această cauză și sătul de lipsa banilor și a unei săli de sport disponibile mereu, președintele Gabriel Lungu a decis să facă pași în spate. În aceste condiții, și lotul a suferit plecări.

Sunt semne de întrebare și cu jucătorii străini, iar dintre români, au plecat Liviu Ruxandari, Mimi Stoica și Vlad Iancu. Echipa însă nu se va retrage din campionat, iar punctele sunt destule încât să nu se retrogradeze. De altfel, se pare că Gabriel Lungu nu a plecat de tot. Zilele trecute l-a sunat pe Slobodan Janjic, sârb trecut în sezoanele precedente pe la Informatica, să vină ca antrenor-jucător. Un răspuns pentru viitorul Informaticii va veni cu siguranță în primele săptămâni ale anului viitor.

Sursa foto: facebook.com/pg/csinformaticatimisoara