Valoare și perspectivă! Lugojeanul Rafael Szabo, desemnat al treilea gimnast din România

Federația Română de Gimnastică a stabilit care sunt cei mai buni gimnaști ai țării în 2018. Printre sportivii aflați pe podium se află și un gimnast lugojean, legitimat la C.S.Ș. și C.S.M. Lugoj, Rafael Szabo, care în 21 decembrie a împlinit 18 ani.

Gimnastul ocupă locul al treilea din top, după Andrei Munteanu, de la Dinamo București și Gabriel Burtănete, de la CȘS Buzău, care ocupă în ordine primele poziții în clasament. Szabo a reușit să prindă Top 3 al celor mai buni sportivi din 2018 al federației de specialitate, grație evoluțiilor și rezultatelor reușite din competițiile naționale și internaționale.

În 2018, Rafael Szabo și-a mărit palmaresul cu o medalie de aur, obținută la inele, în cadrul campionatului național de juniori și cu două medalii de bronz, la inele și paralele, în campionatul național de seniori. La acestea se adaugă încă o medalie de argint cucerită cu echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Cea mai bună performanță a lui Rafael Szabo din acest an a fost bifată la categoria juniori, la Campionatul European, desfășurat în Scoția, unde s-a clasat pe locul cinci la inele, după care a fost selecționat de Marius Urzică în lotul de seniori cu care a participat la Campionatul Mondial de la Doha, din Qatar.

Rafael Szabo este un produs 100% lugojean, fiind pregătit și format de la vârsta de șase ani de profesorul Adrian Meleancă, care a preluat din luna noiembrie coordonarea lotului național de juniori, băieți, de la Reșița.