An terminat cu bine de „leii” din Banat. SCM Timișoara a luat o opțiune serioasă pentru Grupa Roșie după victoria cu Steaua!

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara s-au impus din nou cu Steaua, de data aceasta și în deplasare, cu scorul de 85-70. Pentru „militari” a revenit Skyler Spencer, dar chiar și așa banca a fost scurtă. Alb-violeții au domiant jocul la toate capitolele și au bifat al patrulea succes al sezonului, rezultat care îi menține pe locul 6. 

Primul sfert a stat sub semnaul echilibrului, cu un plus penru gazde. Timișoara a condus doar cu 15-13, iar la finalul parțialului, scorul a fost 23-22 pentru bucureșteni. Steaua a jucat foarte slab în atac în sfertul al doilea, având doar 10 puncte marcate. Timișorenii au profitat și au reușit să se desprindă cu punctele marcate de Baciu, Pesakovic, Komatina sau Coconea. Alb-violeții au avut și 13 puncte avantaj, după care au fost animozități la un time-out. Popa-Calotă s-a certat cu Pesakovic, iar acest lucru s-a văzut în jocul oaspeților. Numai că roș-albaștrii au aruncat imprecis, iar la pauză s-a intrat cu 33-44 pe tabelă.

Timișorenii au jucat bine și în sfertul trei, steliștii au ratat pe bandă rulantă, mai ales de la distanță. În acest context, sfertul trei s-a terminat cu scorul de 47-67, o diferență confortabilă. Cu o ușoară relaxare a ospeților, care aproape patru minute nu au marcat, militarii au mai redus din handicap. Nu însă suficient cât să amenințe victoria Timișoarei, chiar dacă Radu Vârna a fost descalificat cu cinci faulturi. Timișorenii rămân astfel „în cărți” pentru Grupa Roșie, în care vor juca cele mai bune șase echipe ale campionatului.

Vlad Vukosavljevic a bifat un nou record de puncte pentru Timișoara, 32, urmat de  Randolph, cu 15, Pesakovic, cu 8, Popa-Calotă, cu 7, Baciu și Komatinam fiecare cu 6, Diculescu, 5, Coconea, 4, și Stojadinovic, 2. Delas a îscris cele mai multe puncte pentru oaspeți, 20. Steaua a avut o zi foarte proastă ofensiv, cu procentaj de doar 36% la aruncările din acțiune.

SCM Timișoara va juca primul meci din 2019 în 7 ianuarie, de la ora 18, tot la București, cu Dinamo.

foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara