Maria Grapini așteaptă sancționarea Austriei după ajustarea alocației copiilor cetățenilor veniți la muncă din alte state

Europarlamentarul Maria Grapini a luat atitudine când Austria a decis să ajusteze alocațiilor copiilor lucrătorilor mobili de pe teritoriul său, măsură prin care copiii români ar fi urmat să beneficieze de sume mai mici. Acum, timișoreanca așteaptă să vadă ce verdict se va da în acest caz.


Umanista a trimis o scrisoare Comisiei europene pe această temă la data de 7 ianuarie, iar de atunci a dat mai multe declarații în acest sens. Comisarul Marianne Thyssen i-a răspuns Mariei Grapini. „De la data aplicării sale la 1 ianuarie 2019, Comisia a inițiat imediat analizarea legislației austriece care prevede indexarea prestațiilor familiale și reducerea impozitului pe familie pentru copiii care locuiesc în străinătate. Întrucât analiza a confirmat faptul că legislația nu este conformă cu regulamentele de coordonare a securității sociale, Comisia a decis, la 24 ianuarie 2019, să trimită Austriei o scrisoare formală de notificare, astfel deschizând oficial o procedură de infrigement împotriva acestui stat membru. Austria are două luni să răspundă”, se arată în documentul primit de europarlamentul Grapini. 

Timișoreanca este de părere că a obținut o victorie importantă. Cum termenul de expirare a condiționalității, impus de Comisia Europeană, se apropie, Maria Grapini așteaptă verdictul Austriei și, evident, pasul oficial al Europei. Umanista consideră că este o victorie de etapă, dar una foarte importantă”, se arată într-un comunicat oficial al europarlamentului.