Marcel Vela, viitorul preşedinte al României? „Dacă eşti bun, sunt mulţi care gândesc cum să-ţi pună piedică”

untitled design set 970x90 px

Deși nu este prima dată când în spațiul public s-a vorbit despre posibilitatea ca șeful M.A.I., cărășeanul Marcel Vela, să devină succesorul președintelui Klaus Iohannis la Cotroceni, ținând cont de notorietatea de care a beneficiat liderul PNL Caraș-Severin odată cu apariția noului coronavirus pe teritoriul României, totuși există voci care rămân reticente vizavi de acest subiect și asta pentru că în spectrul politic actual funcționează mai degrabă bețele-n roate decât principiul meritocrației.

„În contextul epidemiologic, Marcel Vela s-a ridicat cu brio, dincolo de unele chestiuni, de stângăcii care au fost comentate, așa, cu aplomb prin media. Nu uitați, Ministerul de Interne, o spun pentru că știu chestiunea aceasta, și Ministerul Finanțelor reprezintă cele mai grele ministere ale unui guvern. Referitor la posibilitatea ca Marcel Vela să devină viitorul premier sau chiar președinte al României, nu știu ce să spun. Nu pot comenta în sensul acesta și vă spun de ce. În România nu prea funcționează principiul omului pozitiv, al omului care își face treaba și hai să-l fructificăm și mai mult. În România politică, dacă ești prea bun, sunt mulți, mulți alții care gândesc în felul următor: «Cum să-i punem noi piedică acestui individ?». Din păcate, asta este realitatea. Și, deocamdată, nu avem ce face”, a ținut să explice primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean, în cadrul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro.

În ciuda faptului că se mai practică numirea șefilor de instituții pe pile, relații și cumetrii, șeful administrației publice locale din comuna cărășeană speră ca partidul din care face parte să reușească să pună capăt acestei caracatițe, o condiție necesară și obligatorie pentru a avea o țară ca afară:

„Eu aș vrea ca PNL-ul să înceapă, sigur că este greu, această epocă a meritocrației de care se tot vorbește, pe care o aplică multe guverne. Uitați-vă la țări precum Finlanda, Norvegia și o să vedeți de ce sunt acolo unde sunt. Pentru că nu pătrund mediocritățile în spațiul deciziei politice și economice”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/