Petru Lup se luptă pentru Primăria Jebel din partea USR-PLUS: „Mă bazez pe votul cetățenilor”

Petru Lup candidează la Primăria Jebel. Modernizarea spațiilor de învățământ, sănătatea și apa potabilă din Jebel sunt pe lista de obiective a candidatului USR-PLUS.

Candidatul la Primăria Jebel a pornit discuția de la o problemă care îl afectează în mod personal: lipsa unei grădinițe cu program prelungit. Petru Lup spune că localnicii sunt nevoiți să transporte copiii la grădinițe private din cauză că administrația locală nu bugetează acest lucru în Jebel. Lup a povestit despre cazul creșei din localitate, unde a căzut tavanul după construire și a rămas nefuncțională chiar și după remedieri. Cu toate că mai multe familii au cerut Primăriei să bugeteze grădinița cu program prelungit, administrația le-a ignorat cererea, spune Lup. „În Jebel, există o creșă construită de mai bine de patru ani, care este nefuncțională. După ce a fost recepționată lucrarea, în creșa respectivă a plouat și a căzut tavanul. Imaginați-vă ce se putea întâmpla dacă era funcțională în momentul în care a căzut tavanul! Putea să cadă peste copii. Între timp s-au remediat lucrările, dar totuși nu e funcțională. Părerile sunt împărțite. Ba nu avem autorizații, ba nu e cerere. Aceeași problemă cu «nu există cerere» am întâmpinat-o și anul trecut când am întrebat în Primărie de ce nu facem măcar o grupă de grădiniță cu oraș prelungit, astfel încât locuitorii Jebelului să nu fie nevoiți să își ducă copiii până în oraș la grădinițe private și să cheltuie o căruță de bani. Mi s-a spus că nu este cerere. Am avut o inițiativă cetățenească în care am strâns semnături de la familiile cu copii. În două zile am strâns peste 38 de semnături. Am prezentat inițiativa în Consiliul Local în septembrie și am rămas cu promisiunea că se va încerca bugetarea grădiniței cu program prelungit anul acesta. Nu s-a bugetat!”, a explicat Petru Lup.

Apa cu miros de sulf care ajunge la robinetele cetățenilor din Jebel este o altă problemă care i-a atras atenția candidatului. Petru Lup consideră că este nevoie de modernizarea rețelei de apă și construirea unei stații de potabilizare. „Cele mai importante proiecte pe care noi le-am prevăzut sunt legate de apa potabilă din comuna noastră, care miroase foarte tare a sulf și considerăm că un proiect de reabilitare a întregii rețele de alimentare este foarte necesar întrucât rețeaua are peste 60 de ani. De asemenea, trebuie să prelungim rețeaua de apă și în zonele noi cu case construite care nu au alimentare. Vrem să construim și o stație de potabilizare a apei întrucât considerăm că nu doar reabilitarea rețelei este necesară, ci trebuie să avem și o calitate foarte ridicată a apei”, a precizat candidatul Alianței USR-PLUS.

Școlile cu calculatoare vechi de 20 de ani cu care elevii ar trebui să învețe bazele informaticii l-au deranjat pe Lup, motiv pentru care spune că a reușit să sponsorizeze școala cu nouă PC-uri aproape noi. Candidatul consideră că școala are nevoie de un corp nou și ateliere care să valorifice talentul elevilor. Centrul medical aflat în construcție din 2017 este un alt obiectiv pe care candidatul își propune să îl ducă la sfârșit. „Consider că pentru a face o treabă bună trebuie să fii persoana care să poată gestiona și administra toate proiectele, de aceea considerăm că eu ar trebui să fac acest lucru și mă bazez pe votul cetățenilor”, a încheiat Petru Lup.