Vela și Frunzăverde, în prima linie a PNL

După ce statutul PNL a fost votat ieri cu cel mult trei voturi împotrivă, astăzi, liberalii decid cine vor fi cei care îi conduc. Pe lista celor 31 de vicepreședinți propuși spre votare se regăsesc și cei doi lideri din Caraș-Severin, ceea ce este o premieră pentru județ.

Pentru prima dată, Caraș-Severin va avea o reprezentare consistentă la nivel central în PNL. Practic, după ce statutul s-a aprobat, astăzi este o certitudine faptul că cei doi lideri cărășeni vor fi în prima linie a partidului. Asta întrucât votul liberalilor se face pe liste de partid.

În ce îi privește pe cei 31 de vicepreședinți liberali, aceștia vor avea un rol important la alegerile prezidențiale și sunt coloana vertebrală a PNL, întrucât vor pune osul la obținerea postului de președinte, care potrivit înțelegerii din USL, îi revine lui Crin Antonescu.

Sorin Frunzăverde, vicepreședinte PNL și înainte de alegerile de astăzi, a făcut câteva comentarii referitoare la modul în care liberalii votează. „Votul va fi o dovadă de coeziune și coerență din partea PNL, cel mai mare partid de dreapta, la ora actuală. Partidul nu a fost niciodată atât de puternic pe eșicherul politic românesc”, a declarat Sorin Frunzăverde în această dimineață, pentru Realitatea TV.

În ce privește alegerea pe liste și nu de tip uninominal, vicepreședintele a explicat că acest tip de alegeri se practică din 2002 în interiorul partidului. „Am avut ocazia să văd mai multe Congrese și, indiferent de orientarea politică, de regulă, votul în interiorul partidului se face pe listă pentru că o echipă de oameni, conduși de un lider vor respecta un program”, a subliniat liderul liberal, Sorin Frunzăverde.

FOTO: dcnews