Marcel Vela și Felix Borcean au băut cafeaua împăcării în casa de la Armeniș a senatorului!

marcel vela s-a impacat cu felix borcean
banner publicitar

Felix Borcean se vede de mână cu Marcel Vela și Ion Mocioalcă în campania electorală pentru Primăria Caransebeșului în 2024!

Primarul Caransebeșului a vorbit, în exclusivitate la Express Live, despre împăcarea cu Marcel Vela, care a avut loc recent, după vizita lui acasă la liderul PNL Caraș-Severin. „Ne-am invitat reciproc și am cedat. A fost o chestie pur întâmplătoare, 100%. I-am scris un mesaj, l-am invitat să vină la primărie, la o cafea. A spus că nu poate, am mers eu la Armeniș. După atâția ani am stat și noi de vorbă. M-a întrebat la un moment dat cu ce poate să mă ajute și i-am spus că pur și simplu am vrut să ne vedem. A fost o discuție în care pentru prima dată eu am fost relaxat. Au fost mulți la masă și am discutat de toate. Printre altele i-am spus că, cine știe, poate prin 2024 vom merge din nou de mână și o să fiu între Marcel Vela și Ion Mocioalcă. A spus că este posibil!”, a devoalat Felix Borcean.

Tot Borcean a dezvăluit pentru Express de Banat că PNL și PSD ar fi ajuns la înțelegere la nivel central, în sensul că vor intra în alegerile de anul viitor cu liste comune. Lucru pe care îl consideră de bun augur, mai ales că social-democrații și liberalii guvernează împreună de destul timp, iar coaliția pare să funcționeze fără prea mari probleme. „Este foarte firească varianta aceasta, deja cred că sunt doi ani de când PNL și PSD coabitează și nu au fost tensiuni foarte mari în coaliție. Inclusiv președintele a devenit mai temperat în relația cu PSD, iar liderii liberări și liderii pesediști parcă au atins o maturitate politică pe care România nu a mai avut-o de mult. Noi am ținut-o tot în certuri, văd că numai la nivelul ăsta mic, pe la noi, prin județele acestea mai amărâte, cum este Caraș-Severin, încă se mai practică ciondănelile acestea.”, a mai comentat Borcean.

N-au făcut politică, și-au unit forțele pentru Caransebeș!

Marcel Vela și Felix Borcean nu sunt acum cei mai buni prieteni, dar s-au despărțit ca doi politicieni care, într-o anumită conjunctură, pot merge din nou umăr la umăr în mijlocul electoratului. Nu s-a pus însă nicio clipă problema revenirii lui Borcean în PNL în condițiile în care situația sa din PSD se complică și mai mult. „Ne-am luat la revedere în termeni foarte amiabili. Nu am clarificat nimic, ne-am salutat ca doi oameni care și-au strigat, eu mai mult, recunosc. Eu am fost genul acela de cățel-dulău care latră. Nu am discutat despre posibilitatea revenirii mele în PNL. Sigur că eu mi-am păstrat amiciții și relații foarte bune cu majoritatea membrilor PNL, certat eram doar cu Marcel Vela.”, a lămurit lucrurile primarul Caransebeșului.

La rândul său, senatorul Marcel Vela a povestit pentru expressdebanat.ro cum s-a îngropat la Armeniș securea războiului dintre el și Felix Borcean, omul pe care l-a susținut să-i ia locul de primar al Caransebeșului. „L-am întrebat cu ce-l pot ajuta. Nu am discutat politică, am discutat administrație, am trecut peste tot ce a fost și am discutat despre ce putem face ca partide pentru Caransebeș. Am vorbit despre aeroport și despre un ștrand termal, un aqualand, la Șesul Roșu. Am băut o cafea, apoi ne-am spus la revedere decent și civilizat.”, ne-a mărturisit președintele PNL Caraș-Severin.