Acțiuni ale polițiștilor cărășeni pe DN 6: zeci de șoferi opriți în trafic

control trafic caras
promovare online Timisoara Casa Auto

Pe cel mai tranzitat tronson de drum din Caraș-Severin a avut loc sâmbătă o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor.

Polițiștii rutieri de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, pe DN 6, cel mai tranzitat tronson de drum din județ. Acțiunea a avut loc sâmbătă, 16 septembrie.

Astfel, zeci de conducători auto au fost opriți în trafic și au fost verificați cu privire la respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, polițiștii reamintindu-le totodată să nu ignore semnele de oboseală la volan și să conducă prudent, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin.

De asemenea, în cadrul activităților au fost popularizate și prevederile legale privind modificările Codului penal în ceea ce privește pedeapsa pentru conducerea sub influența alcoolului, a drogurilor ori fără permis de conducere.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, reprezentanții IPJ Caraș-Severin vin cu o serie de recomandări:

– la primele semne de oboseală întrerupeți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță;

promovare banner maxagro

– înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;

– faceți o pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;

 

FOTO: ARHIVĂ

publicitate tmc 640