Marcel Vela: „România are nevoie de alternativă”

Liberalii cărășeni au participat ieri la Consiliul Național al PNL, unde s-a decis susținerea actualului președinte Klaus Iohannis, dacă va candida pentru un nou mandat prezidențial și pe președintele PNL Ludovic Orban pentru poziția de premier, dacă partidul va câștiga viitorul scrutin parlamentar.

Din cele 817 voturi exprimate la reuniune, 793 s-au îndreptat spre susținerea lui Klaus Iohannis dacă va candida pentru un nou mandat prezidențial. Din cele 821 de voturi exprimate pentru susținerea prezumtivului premier al PNL, Ludovic Orban a primit 685 și Viorel Cataramă a primit 113 voturi.

Ludovic Orban a declarat că PNL își dorește un guvern „suplu, european, cu 14-15 ministere” și că „toți cei angajați de PSD fără concurs” trebuie „dați afară” din administrația centrală. Liderul PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, a vorbit imediat după evenimentul din capitală despre revenirea dreptei la guvernare: „România are nevoie de alternativă. Și nu pentru că o cere un partid sau un politician. Pentru ca așa vor și simt acum românii. În momentele de criză economică și socială, întotdeauna guvernările de dreapta au fost soluția”.