Deputaţii Ion Mocioalcă şi Luminiţa Jivan, reacţii după Congresul PSD

Singurii parlamentari social-democraţi din Caraş-Severin care au avut reacţii publice după Congresul PSD din 10 martie sunt deputaţii Ion Mocioalcă, preşedintele PSD CS, şi Luminiţa Jivan, preşedintele OFSD CS.

„PSD este şi va rămâne o echipă, cea mai performantă!“, transmite deputatul Ion Mocioalcă, într-un text postat azi, 11 martie, pe blogul său.

O sută de poze, niciuna cu Mocioalcă?!

Liderul judeţean al PSD precizează apoi telegrafic: „Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat a avut loc sâmbătă, 10 martie 2018, la Sala Palatului din București. Premierul Viorica Dăncilă a devenit sâmbătă preşedinte executiv al PSD iar Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general“.

Ion Mocioalcă îşi încheie textul cu un pasaj din discursul preşedintelui Liviu Dragnea. „«A fost o zi, dar nu foarte lungă, aşa cum era pe vremuri. Cred că a fost un congres care şi-a atins principalele obiective. Vom începe un proces de modernizare a legilor privind funcţionarea serviciilor secrete în România, cele 100 de obiective care vor fi începute în anul Centenar, unele care vor fi finalizate în anul Centenar. Partea a doua, care a reprezentat partea de alegeri: este o echipă nouă. Sunt mulţumit pentru că am atins cele două obiective pe care le-am expus colegilor mei şi anume în conducerea partidului să fie o reprezentare echilibrată a întregii ţări – câte doi vicepreşedinţi în fiecare regiune – şi paritatea de gen, bărbaţi/femei, la care eu ţin foarte mult», a declarat Liviu Dragnea la finalul reuniunii“, a ţinut să precizeze Ion Mocioalcă.

De asemenea, preşedintele Organizaţiei judeţene PSD a postat ieri pe pagina sa de Facebook 102 fotografii cu delegaţii cărăşeni la congres. Selecţia acestora s-a făcut foarte riguros, ţinând cont că Mocioalcă nu apare în niciuna dintre poze! Sau, cel puţin, noi nu l-am găsit…

Jivan: „Am fost, suntem şi vom rămâne o echipă!“

Tot astăzi a reacţionat public, şi tot prin intermediul blogului personal, deputatul Luminiţa Jivan.

„Organizaţia PSD Caras-Severin a participat sâmbătă, 10 martie, anul curent, la lucrările Congresului Extraordinar al PSD care s-au desfăşurat la Sala Palatului, din Bucureşti. 

Cu câteva ore înainte de lucrările Congresului, declaram: «Este o zi deosebit de importantă pentru Partidul Social Democrat, dar și pentru România. O zi în care se iau noi decizii pentru un viitor mai bun și mai sigur. În calitate de președinte OFSD Caraș-Severin, îmi exprim toată susținerea pentru doamna Viorica Dăncilă. Experiența, profesionalismul și devotamentul de care dă dovadă doamna Dăncilă o recomandă pentru funcția de președinte executiv al PSD. Totodată, sunt alături de doamna ministru Natalia Intotero, care, din poziția de vicepreședinte al Regiunii Vest, sunt convinsă că va sprijini proiectele benefice acestei zone, propunerea dumneaei reprezentând, totodată, un plus pentru județul Caraș-Severin»“, aminteşte Luminiţa Jivan.

Preşedintele Organizaţiei de Femei Social-Democrate Caraş-Severin transmite apoi, tot telegrafic, rezultatele alegerilor.

„Premierul Viorica Dăncilă a devenit sâmbătă preşedinte executiv al PSD iar Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general. În cadrul Congresului extraordinar au fost validaţi vicepreşedinţii pe regiuni de dezvoltare astfel: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti – Ilfov), Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (Regiunea Nord-Est), Mirela Furtună şi Marian Oprişan (regiunea Sud-Est), Carmen Dan şi Adrian Ţuţuianu (Regiunea Sud), Lia-Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu (Regiunea Sud-Vest), Natalia Intotero şi Mihai Fifor (Regiunea Vest), Doina Pană şi Gabriel Zetea (regiunea Nord-Vest) și Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru).

Le dorim succes, tuturor! Îi asigurăm de întreaga noastră susţinere! Am fost, suntem şi vom rămâne o echipă!“, încheie deputatul PSD Luminiţa Jivan, preşedinta social-democratelor din Caraş-Severin.