Ludovic Orban îi asmute pe liberali asupra PSD! Principalele ţinte pentru Marcel Vela: preşedintele CJ Hurduzeu şi prefectul Lupu!

banner publicitar

În cadrul Consiliului Național al PNL, desfăşurat duminică, la Bucureşti, preşedintele Ludovic Orban a ținut să traseze o linie clară de activitate liberalilor, nu doar la nivel central, ci și regional și local. Principalul adversar a fost identificat în PSD și coaliția de guvernare.

De asemenea, pe lângă evaluarea activității președinților de filiale, Consiliul Național a stabilit, prin vocea președintelui Ludovic Orban, măsuri clare și concrete pe care fiecare filială și președinte de filială trebuie să le adopte. Practic, Orban i-a făcut program lui Marcel Vela și echipei lui din fruntea PNL Caraș-Severin, pe care îi asmute contra PSD.

„Sunt un om blând, iubesc oamenii, întotdeauna am preferat în acţiunea politică să conving, să-i determin pe oameni să facă ceea ce trebuie prin argument. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu sau să fim noi, conducerea, ascultaţi de frică, dar vă spun un lucru: eu sunt responsabil pentru performanţa PNL. Nu voi mai accepta ca 75%-80% din partid care munceşte să bată pasul pe loc pentru că există 25% din partid care nu munceşte, pentru că altfel înseamnă că toţi cei care muncesc muncesc degeaba. Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate! Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos. Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luaţi ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanţia că PNL va câştiga alegerile”, a spus Orban duminică, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului.

El a arătat că PNL trebuie să pornească o ofensivă aşa cum nu a făcut niciodată. „Trebuie să lăsăm de-o parte agendele personale. Cea mai bună modalitate ca obiectivul tău de carieră să fie realizat este să fii într-un partid puternic, care câştigă alegerile. Trebuie să pună toţi osul la treabă, nu numai unii să ducă greul bătăliei, în timp ce alţii stau binişor şi se uită, aşteptând eventual să-şi rupă gâtul cei care se bat pentru partid”, a afirmat liderul PNL.

Curios este faptul că, la nivelul filialei județene din Caraș-Severin, chiar au apărut discuții despre asemenea probleme, conducerea este mai mult la centru, puțin vizibilă, membrii marcanți ai organizației județene, primari importanți, nu sunt văzuți la ședințele BPJ, care tinde să se transforme într-o formă fără fond, iar în Consiliul Județean condus de Silviu Hurduzeu, PSD trece pe bandă rulantă tot ce vrea. Până și bugetul județului pe anul 2018 a trecut pe repede înainte, singura opoziție fiind făcută de Cojocariu la banii pentru cultură. Or, Orban a transmis în cadrul reuniunii că nu mai accepte „blaturile” cu PSD.

„Sunt un nostalgic după vremea cavalerismului. Mi-aş fi dorit foarte mult ca bătălia între noi şi PSD să se câştige printr-un duel între mine şi Dragnea, numai că Dragnea fuge, normal. Niciodată nu o să accepte să intre într-o bătălie şi într-o dezbatere unu la unu cu mine, fiindcă el se simte bine acolo, în spatele gardurilor, în spatele cordoanelor de jandarmi, cu o mulţime de indivizi care îl adulează numai pentru ceea ce le oferă. Bătălia cu PSD nu se va câştiga aşa. Se va câştiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă. (…) Gata cu blaturile cu PSD! V-o spun din capul locului”, a spus Ludovic Orban.

Rămâne de văzut cine și cu ce va da în PSD la noi în județ și, mai ales, cum va ieși filiala la evaluarea națională.