Pe Dealul Driglovățului din Reșița a nins… cu gunoaie! [FOTO]

Sfârșitul de săptămână și sosirea primăverii i-au găsit pe locuitorii din cartierul reșițean Driglovăț înconjurați de gunoaie, care au împânzit tot dealul și zona singurului parc amenajat pentru copiii din acea parte a orașului.

Chiar dacă sunt amplasate cel puțin trei pubele pentru colectarea selectivă a gunoiului și un container mare pentru deșeuri menajere, mizeria care tronează în locul de agrement de pe deal este de nedescris. Fie că vorbim despre peturi, hârtii sau alte deșeuri, copiii din cartier sunt nevoiți să se joace printre gunoaie, iar cei care își doresc să petreacă timpul liber în zonă sunt nevoiți să suporte mirosul urât. Mulți dintre cetățenii întrebați despre această situație spun că de vină sunt reprezentanții Primăriei care nu fac vizite prea dese, în schimb părerea altor locuitori este aceea că de vină sunt chiar ei, oamenii, care nu păstrează curățenia.

Mai mult decât atât, pe dealul din Driglovăț Primăria Reșița a amenajat un spațiu destinat celor care doresc să facă grătare, dar în urma vizitei pe care am făcut-o zilele trecute, am observat cu tristețe că și acea construcție pentru grill a dispărut. A fost furată sau vandalizată? „În prezent se lucrează la PUG și există intenția de relocare a acestor puncte, pentru că oamenii nu mergeau foarte mult în zonele respective. Asta a și dus, în cele din urmă, la degradarea lor. Se vor căuta zone mult mai accesibile pentru amplasarea acestor grătare”, ne-a declarat Oana Gaita, consilier în cadrul Primăriei Reșița.

Chiar dacă pentru copii a fost amenajat un mic parc de distracții, nici acesta nu se află într-o stare foarte bună. Bucăți întregi din gard lipsesc, coșul de gunoi este rupt, iar multe dintre elementele de joacă sunt distruse sau incomplete.

Întrebat despre situația gunoaielor din acea zonă, comisarul șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin, Marius Bălean, ne-a spus că nu era informat despre această problemă, dar că va trimite pe teren un comisar pentru a evalua situația. Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua în acest caz și cine va face curățenie.