Marcel Vela nu se dezminte: crede în continuare în conspirații, dușmani și lume rea

După modificările aduse protocolului încheiat de ministerul de Interne cu Patriarhia Română privind Noaptea de Înviere, Marcel Vela a surprins clasa politică, și nu numai, cu o declarație considerată de unii ca „iresponsabilă” pentru un membru al Guvernului și „firească” de către susținătorii săi.

„Oamenii n-ar fi înțeles, din credință, că sunt Sfintele Paști s-ar fi dus la Biserică. Pentru sâmbătă (18 aprilie, n.r.) sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă mici diversiuni care să ducă la un fel de 10 august, să stârnească credincioșii să asalteze bisericile. Eu nu am vrut să se ajungă la asta, când cetățenii stârniți de primari PSD-iști se duceau grămadă la biserică. Aveam informații în acest sens”, mărturisea cu cinci zile în urmă titularul Internelor.

Astăzi, într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, acolo unde este fruntaș în așa ceva, Marcel Vela reia teza conspirației, într-un amalgam de mulțumiri adresate românilor, simțăminte patriotice și îndemnuri la înțelepciune și unitate.

„Rugămințile noastre au fost aplicate într-un mod exemplar cum poate nu s-au așteptat cei care își doreau să speculeze negativ acest moment. Dovada dumneavoastră de respect și patriotism pentru toată munca noastră din spatele acestor zile a fost cu adevărat impresionantă și vă spun din suflet MULȚUMESC!”

Dar aceasta nu este totul, pentru că ministrul Marcel Vela le promite românilor să revină în forță după minivacanța de Paște, cu ceva nemaiîntâlnit până acum la politicienii noștri: „Pentru că îmi doresc să fiu mai aproape de mesajele primite aici și pentru că vreau ca multe întrebări să nu rămână fără răspuns, mâine voi anunța o acțiune pe care o pregătesc special pentru a rămâne într-un dialog permanent”. Te pomenești că deschide o linie fierbinte pe Facebook, în dialog permanent cu țara…