Marcel Vela n-a avut loc în Guvernul Cîțu! „Mi-am îndeplinit misiunea față de țară!”

După ce PNL a decis cine sunt miniștrii pe care îi susține pentru portofoliile negociate, lista Guvernului Florin Cîțu este completă, astfel că în această dimineață vor începe audierile în comisii, pentru ca seara să aibă loc votul de învestitură în Plenul Parlamentului.

Vicepremieri în Guvernul condus de Florin Cîțu vor fi Dan Barna (USR-PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR).

Miniștri PNL:
Ministerul de Finanțe – Alexandru Nazare
Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
Ministerul Energiei – Virgil Popescu
Ministerul Afacerilor Interne – Lucian Bode
Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu
Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
Ministerul Muncii – Raluca Turcan

Miniștri USR PLUS:
Ministerul Justiției – Stelian Ion
Ministerul Sănătății – Vlad Voiculescu
Ministerul Transporturilor – Cătălin Drulă
Ministerul Fondurilor Europene – Cristian Ghinea
Ministerul Economiei- Claudiu Năsui
Ministerul Cercetării, Inovării, Digitalizării – Ciprian Teleman

Miniștri UDMR:
Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila
Ministerul Mediului – Tanczos Barna
Ministerul Tineretului și Sportului – Novák Eduárd.

Liberalii au renunțat astfel la destui dintre miniștrii Guvernului Orban. La unii dintre ei, cum ar fi cei ai Sănătății sau Educației, era de așteptat, pentru că au fost niște catastrofe. Din Guvernul Cîțu nu va face parte însă nici cărășeanul Marcel Vela, care a condus Ministerul Afacerilor Interne. Aici însă, spun surse liberale, e vorba despre altceva. Vela și-a dorit prea mult și a devenit amenințător pentru liderii PNL. Rezultatul sub așteptări obținut la alegerile parlamentare de liberali în Caraș-Severin ar fi fost argumentul perfect pentru a i se face valiza, dar soarta îi fusese stabilită cu mult înainte de 6 decembrie.

„Este o onoare că am condus acest minister, a fost pentru mine un privilegiu să fiu ministru al Afacerilor Interne. Cred că în acest an și o lună nu am făcut de râs județul nostru. Normal că mi-aș fi dorit să termin proiectul de reformă pe care l-am început, aș fi fost onorat să rămân, mi-a plăcut ceea ce am făcut, dar spun cu toată sinceritatea că este epuizant să fii ministrul Afacerilor Interne. Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge să conduc Ministerul Afacerilor Interne, dar cred că am făcut față tuturor provocărilor și că mi-am îndeplinit misiunea față de țară și față de popor”, a comentat Marcel Vela într-un interviu pentru expressdebanat.ro.