Rămâne pe cai mari! Mocioalcă, secretarul Senatului României!

Mulți i-au numărat zilele de parlamentar după ce și-a anunțat revenirea în PSD, dar cum politica e pe voturi și nu pentru toată lumea, Ion Mocioalcă nu numai că a câștigat fără emoții un mandat de senator, dar urmează să ocupe și o funcție importantă la cel mai înalt nivel.

După cinci mandate în Camera Deputaților, Ion Mocioalcă trece pentru următorii patru ani în Senat. Calculele i-au ieșit atât lui, cât și lui Marcel Ciolacu, președintele PSD cu care a negociat revenirea în PSD. Au câștigat în urma acestei mutări atât Mocioalcă, pe care candidatura sub sigla Pro România l-ar fi lăsat în afara Parlamentului, cât și un PSD aflat în degringoladă. Mai ales în Caraș-Severin. Cu doi deputați și un senator de Caraș-Severin confirmați de votul cărășenilor în 6 decembrie, exact așa cum a pronosticat și și-a asumat, Mocioalcă nu se află în cărți, ci este printre social-democrații care fac cărțile în partid. Deloc întâmplător astfel, Partidul Social Democrat l-a nominalizat pentru funcția de secretar al Senatului în noua legislatură.

„Încep o nouă etapă, de data aceasta în Senatul României. A fost un drum lung în care am făcut și trăit pe viu istoria ultimilor ani. Privesc cu încredere la ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani”, a declarat senatorul Ion Mocioalcă.