MARCEL VELA: ,,Legea bugetului dă bani la leneși, în special în județele Olt și Teleorman!”

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, stiri caransebes, marcel vela, deplasare in cehia, vizita de lucru
explo 1000x200

Primarul municipiului Caransebeș și președintele PNL Caraș-Severin critică viziunea Guvernului, care în loc să încurajeze comunitățile locale în care se fac eforturi pentru colectarea impozitelor și taxelor locale, le penalizează aspru.

Fără niciun pic de ajutor din partea Guvernului, bugetul municipiului Caransebeș depășește 76 de milioane de lei în 2015. Potrivit primarului Marcel Vela, bugetul este compus din venituri proprii, 24.350.000 de lei. La acestea se adaugă o sumă importantă de bani care provine din proiectele finanțate de Uniunea Europeană pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, precum și pentru construirea unei noi stații de epurare în municipiu. Pe lângă acești bani, mai ajung în oraș sumele pe care Guvernul este obligat să le acorde pentru salariile dascălilor sau ale asistenților persoanelor cu handicap. Din impozitul pe venit însă, la Caransebeș n-a ajuns niciun leu.

,,Am primit din partea ministrului Finanțelor Darius Bogdan Vâlcov o notificare prin care anunță că municipiului Caransebeș, care a dat sume importante la bugetul de stat, i-a fost repartizată din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit suma de 0 lei, aprobată în baza legii bugetului, prin HG nr 14 din 2015, iar din taxa pe valoarea adăugată 280.000 de lei, repartizate de Direcția Generală Regională a Finanțelor. Pentru că municipiul Caransebeș și-a făcut bine treaba în 2014 și a realizat venituri proprii și chiar economii nu se încadrează în viziunea guvernării actuale care dorește să ajute localitățile care nu și-au îndeplinit planul bugetar și trebuie susținute de la bugetul de stat. Și pentru că am fost harnici, Guvernul ne-a recompensat cu o alocare 0 lei pentru tot anul 2015. Au fost favorizate localitățile care nu și-au făcut bugetul în 2014 primind de la cei care au muncit. Este o lege incorectă, pentru că ia de la cei care și-au făcut treaba și dă la leneși, în special în județele Olt și Teleorman. Cu toate acestea, executivul primăriei și Consiliul Local au găsit soluții ca municipiul Caransebeș să continue trendul ascendent, dezvoltarea sa și să ne descurcăm pe propriile noastre picioare din excedentul la buget și din tot ceea ce a însemnat o administrare judicioasă, echilibrată și performantă a bugetului local”, a declarat primarul Marcel Vela pentru www.expressdebanat.ro.

Comments

  1. Ppa says:

    Daca va puneti rau cu ei va trimit DNA. Pacat ca nu s-a facut REGIONALIZAREA. Era un moment limita cand Banatul putea aplica. Acum nu mai avem forta. Iohannis este ca si Emil Constantinescu-Tapul cu 15.000 de specialist. Suntem in Martie aproape si nu se vede ca cineva doreste o Romanie moderna si romani fericiti.
    De cand e lumea…Securitatea ne-a pus pe tava doi neispraviti, orice variant era NECASTIGATOARE.