„Marcel Vela căuta pretexte să-l demită pe Arafat, acum plângeţi pe umerii lui!”

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, i-a făcut praf pe liberali de la tribuna Parlamentului, subliniind mai multe decizii ipocrite ale Guvernului Orban luate în plină criză de COVID-19.

Membrii Guvernului PNL ridică minge după minge la fileu opoziției, întrecându-se în gafe ridicole și periculoase în același timp. În orice altă țară civilizată, un astfel de guvern ar fi plecat de bunăvoie, liberalii însă cer insistent să pice prin moțiune de cenzură. Alfred Simonis a profitat din plin și a lovit cu sete. „Vă dați seama în ce situație ridicolă ați pus Guvernul? Râde lumea de dumneavoastră pentru că nu ați explicat nici până astăzi de ce, timp de trei zile, în România nu a existat nicio reglementare în domeniul Stării de Alertă, pentru că dumneavoastră, cei de la Guvern, ați uitat să trimiteți la Parlament proiectul de lege. Spunea cineva că nu știu cine încearcă să protejeze nu știu ce șefi incompetenți de spitale. Acești șefi incompetenți de spitale sunt cei care sunt în prima linie de trei luni de zile și sunt cei mai expuși la infectarea cu acest virus. În schimb, evident că trebuie să avem un control și nu putem permite ca în continuare, coafeze, chelneri, șefi de pompe funebre să ajungă șefi de spitale. În România, în ultimii 30 de ani, cu siguranță au fost multe numiri politice aberante, dar niciodată, niciun partid politic nu a numit șef de spital, șef de pompe funebre sau chelneri. Niciodată! Cu atât mai puțin într-o Stare de Alertă, într-o Stare de Urgență, într-o situație de criză sanitară”, a afirmat social-democratul.

Deputatul PSD de Timiș a vorbit și despre obligativitatea purtării măștilor, măști pe care Guvernul nu are de gând să le ofere gratuit, deși se laudă cu o creștere economică fabuloasă. Cea mai mare din Uniunea Europeană, iar dacă e după ministrul Cîțu, probabil, și din lume. Din toate timpurile! „Trebuie să ai capacitatea să pui măști la dispoziție persoanelor vulnerabile, persoanelor defavorizate. Îl auzeam pe Cîțu, pe cămătarul Cîțu, Cîțu cămătarul, rimează știți foarte bine cu cine, l-am auzind spunând că avem o mare creștere economică. Un alt domn ne spunea că nu ne putem permite această cheltuială cu măștile. Hotărâți-vă, avem creștere și aveți bani, ori nu avem?”, a strigat Simonis în plenul reunit al Parlamentului.

În final, liderul social-democraților din Camera Deputaților l-a mitraliat pe Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. E de notorietate că acesta îi număra zilele lui Raed Arafat. Acum, exact Arafat îi ține în viață încă pe liberali. „V-am auzit plângând pe umerii doctorului Raed Arafat. Mi-ar fi și jenă! Știm cu toții că, acum două luni, acum trei luni, ministrul Vela cerea rapoarte peste rapoarte și căuta pretexte pentru a-l demite. Stau și mă întreb, dacă v-ar fi ieșit acest plan, cine ar fi dus lupta cu acest COVID-19, cu acest virus blestemat?! Cîțu, Vela, Grindă? Cine o făcea?! Ne acuzați de că acum două, trei luni, patru luni se încerca nu știu ce moțiune de cenzură. Din nou mi-ar fi jenă! În 12 martie, Cîțu a fugit din Parlament pentru a-și depune mandatul de premier desemnat și dumneavoastră vorbiți de responsabilitate? Când alte țări negociau pentru a implementa măsuri împotriva răspândirii virusului, dumneavoastră convocați partidele pentru a face anticipate!”, le-a mai strigat Simonis liberalilor.

 

foto: digi24