Marcel Ciolacu, la Timișoara, despre candidatura la președinția României

Marcel Ciolacu la Timisoara
untitled design set 970x90 px

Prim-ministrul Guvernului României Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit la Timișoara despre provocarea momentului, dar și despre o potențială candidatură la conducerea statului, anul viitor. 

Președintele PSD a explicat că partidul pe care îl conduce lucrează la un proiect de țară pentru 2024.

„Se lucrează la un proiect de țară în anul 2024. Noi am început să ne facem treaba, ne vom ridica la nivelul provocărilor anului 2024. (…) Nu știu dacă voi fi cel mai bun prim-ministru, dar sunt determinat să mă pot uita la fiul meu, la fiul lui Sorin, Mihai, că am făcut ce este mai bine pentru România.”, a declarat Marcel Ciolacu.

În context, premierul a fost întrebat dacă își asumă o candidatură la conducerea statului, din partea PSD.

„Nu ştiu ce voi face. Provocarea pe care o am în acest moment este, în primul şi primul rând, aceea de a mă ridica la înălţimea aşteptărilor românilor din funcţia de prim-ministru. Cele mai importante alegeri pentru mine, ca preşedinte al PSD, dar şi pentru secretarul general Paul Stănescu, întotdeauna sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt cele europarlamentare. După alegerile europarlamentare, partidul se va strânge şi va avea abordarea pentru alegerile locale.”, a declarat, la Timișoara, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus și că exclude crearea unor nou USL, primul având la bază, potrivit lui Ciolacu, existența unui dușman. „Eu nu am dușmani în politică”, a spus Ciolacu.

„Haideți să vorbim politic. USL s-a creat fiindcă exista un dușman, acel dușman se numea Traian Băsescu. Eu nu am dușmani în politică. Eu am adversari și colegii mei la fel. Exclud un USL. (…) La fel ca la Timiș și Timișoara, dacă cele două mari partide găsesc niște personalități și un proiect local important pe care să îl susțină și pe care nu trebuie să îl accept eu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu ca și conducere a partidului, pe care să îl acceptați dumneavoastră, locuitorii din Timiș și Timișoara, atunci eu sunt total deschis. Același lucru vorbim și de alegerile generale, dar repet, momentan avem europarlamentare ca prime alegeri.”, a conchis Marcel Ciolacu.