Medicul Erwin Floroni, primul candidat oficial pentru fotoliul de primar al Lugojului

lansare candidat usr primaria lugoj
untitled design set 970x90 px

Medicul Erwin Floroni, fostul manager al spitalului din Lugoj, și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de primar al municipiului Lugoj, din partea USR.

Într-o sală plină a Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”, Floroni a fost susținut de membri importanți din USR. Pe scenă, alături de el, au urcat Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, Cătălin Drulă, președintele USR și Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Obiectivul anunțat de USR este să-l susțină pe Floroni pentru a câștiga alegerile pentru funcția de primar și pentru a obține majoritatea în Consiliul Local.

”Am devenit directorul spitalului în 2017, o perioadă dificilă deoarece am preluat spitalul în cel mai dificil moment din istoria sa, în plină pandemie, când nimeni nu știa cum să facă față situației. Cu toate acestea, am reușit să menținem spitalul funcțional și să aducem oamenii alături de noi, iar mulți dintre aceștia sunt aici în sală. Perioada în care am condus spitalul a fost una dificilă. Am preluat un spital cu datorii, cu un contract dezavantajos cu Casa de Asigurări de Sănătate, cu proiecte proaste și contracte nefavorabile cu furnizorii de medicamente și materiale. Spitalul, fiind în datorii, atrăgea și mai multe datorii. Cu toate acestea, am pus în prim plan actul medical și am reușit să aducem îmbunătățiri, dar acest lucru a presupus cheltuieli suplimentare și creșterea datoriilor. Cu o gestionare atentă a resurselor și un management eficient, am reușit să renegociem contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate și cu furnizorii, ceea ce a dus la îmbunătățiri semnificative. Apoi au apărut creșterile salariilor, care nu au fost acoperite de Casa de Asigurări, și am fost nevoiți să căutăm soluții pentru a plăti angajații”, a declarat Floroni.

Candidatul USR la funcția de primar a subliniat că nu intenționează să intre în conflicte în această campanie, ci este hotărât să facă tot ce este posibil pentru oraș. De asemenea, el i-a îndemnat pe lugojeni să-l sprijine în transformarea Lugojului într-un oraș modern.

Toate orașele au proiecte de dezvoltare. În câțiva ani, aceste orașe se transformă și devin de nerecunoscut. Vă place cum arată orașul nostru? Nici mie nu îmi place. Cu toții avem soluții la îndemână! Adesea, aceste soluții sunt la îndemâna noastră, dar nu le vedem. Avem soluții! Dar nu le pot găsi doar eu. Am nevoie de sprijinul vostru. Fiecare locuitor, din fiecare cartier, cunoaște problemele locale și are idei pentru soluționarea lor. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi aceste soluții. Pentru a construi, avem nevoie de pace și cooperare. Nimic nu poate fi construit într-un mediu conflictual. Trebuie să depășim orgoliile personale, să ne așezăm la masa negocierilor și să lucrăm în beneficiul comunității în care trăim”, a mai subliniat Erwin Floroni.

La final, Erwin Floroni, dar și ceilalți reprezentanți ai partidului au stat zeci de minute la discuții cu lugojenii, în foaierul Teatrului „Traian Grozavescu”.