Maratonul informării mobilizează astăzi zeci de medici care discută timp de 12 ore despre COVID-19

covid delta
explo 1000x200

Evenimentul are loc astăzi, între orele 10.00 și 22.00, și va putea fi urmărit online pe trei platforme: Ro Vaccinare, Ministerul Culturii și Colegiul Medicilor din municipiul București.

„Timp de 12 ore, zeci de medici și specialiști vor oferi live, la Biblioteca Națională a României, informații și explicații în privința vaccinării împotriva COVID-19. Maratonul Informării are ca scop principal susținerea informării cu privire la vaccinare din surse medicale, pe baza dovezilor științifice, explicate pe înțelesul populației. Proiectul își propune să sprijine populația în realizarea unei alegeri informate, ancorate în datele științifice, în privința vaccinării împotriva COVID-19”, a transmis CNCAV.

Maratonul Informării va fi structurat pe sesiuni de câte o oră și jumătate fiecare, la care vor lua parte 4-6 medici dintr-una sau mai multe specialități. La ora 15.30 va fi organizată o conferință de presă la care vor lua parte medicul Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV și dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Dacă până în prezent am asistat doar la maratoane de vaccinare, de această dată medicii fac front comun și declanșează discuții în spațiul public despre COVID-19 pentru corecta informare a populației cu privire la virusul care ne-a compromis liniștea și stabilitatea.

Sunteți invitați așadar să urmăriți acest maraton, să vă informați de la surse medicale specializate pentru a vă documenta cu privire la singura modalitate dovedită științific pe care o avem la îndemână pentru a limita şi chiar opri răspândirea virusului. Astfel, veți putea lua cea mai bună decizie pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. Este nevoie de implicarea tuturor în lupta cu virusul SARS-CoV-2, care face ravagii în rândul românilor. Această implicare nu trebuie să se limiteze doar la decizia de a ne vaccina. Fiecare dintre noi poate contribui la combaterea dezinformării care este, din păcate, atât de răspândită în această perioadă.