Munca la negru rămâne o practică în județul Caraș-Severin

itm

Aproape 40 de angajatori din județ au fost sancționați de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Caraș-Severin în primele nouă luni ale acestui an, pentru că foloseau lucrători la negru.

În intervalul ianuarie – septembrie, inspectorii cărășeni au efectuat un număr de 1.167 de controale, cu 188 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 1.105 au avut ca temă identificarea muncii nedeclarate. În acest context, au fost sancționați 86 de angajatori, dintre care 36 pentru că foloseau lucrători fără forme legale de angajare.

Potrivit reprezentanților ITM Caraș-Severin, 49 de persoane nu aveau contract individual de muncă în formă scrisă, șapte nu aveau contractul înregistrat în Revisal – Registrului general de evidență a salariaților, iar nouă persoane prestau activitate peste durata stabilită în contactul individual de muncă part-time.

În urma controalelor efectuate în primele nouă luni ale acestui an de inspectorii ITM, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.421.100 de lei, din care 1.210.000 pentru munca nedeclarată.

Sursa foto: Newspascani.com