Maraton de pandemie! UVT organizează evenimentul în condiții de siguranță, cu ajutorul tehnologiei

UVT Liberty Marathon se adaptează anul acesta condițiilor impuse de pandemie și vine cu un plan nou pentru organizarea evenimentului în condiții de siguranță. Astfel, fiecare alergător va putea participa individual și progresul său va fi înregistrat cu ajutorul tehnologiei.

„Un an atipic și o ediție diferită UVT Liberty Marathon 2020. Vă propunem ca anul 2020 să fie cel în care redefinim conceptul de «împreună». Poate că nu vom sta aliniați la Start, poate că nu vom bate palma și nu ne vom îmbrățișa la finalul traseului, dar vom alerga știind că nu suntem singuri, că în toată această țară, și nu numai, sunt alte sute de alergători care sunt alături de noi. Alergăm împreună?”, lansează provocarea UVT Liberty Marathon.

Alergătorii vor primi un e-mail într-un interval de câteva zile înainte de începerea cursei pentru a putea fi validat drept înscris. De asemenea, în e-mail vor fi specificate instrucțiuni privind modul în care progresul său va fi înregistrat.

Cursa se va desfășura în perioada 27 septembrie-27 octombrie și fiecare alergător va putea alerga pe distanța aleasă, pe orice traseu, în condițiile stabilite de el pentru a se asigura că este în siguranță. În ziua în care fiecare participant dorește să alerge trebui să se asigure că funcția GPS este pornită și că înregistrează cu o aplicație disponibilă prin orice device, de exemplu un ceas sau telefon, timpul și distanța parcursă.

„Urmând instrucțiunile din emailul nostru, fiecare alergător va încărca fotografiile cu el și o captură de ecran/o fotografie a rezultatului alergării pe pagina noastră. Noi validăm alergarea înregistrată. De asemenea, ne dorim să știți că toate sumele colectate din taxa de participare la ediția din 2020 a UVT Liberty Marathon vor fi redirecționate într-o campanie socială, dedicată susținerii tinerilor din medii defavorizate, dar cu rezultate bune la învățătură.”, transmit organizatorii.