Manifestări suburbane, la limita șantajului! Au refuzat să mai încalce legislația pentru satisfacerea intereselor lui Dunca!

romeo dunca presedinte cj

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a fost desființat în sala de judecată pentru modul în care a înțeles să discute cu asociații săi, reprezentanții administrației locale din Turnu Ruieni.

Ultimele cuvinte spuse la adresa lui Romeo Dunca înainte ca Tribunalul Arad să pronunțe soluția în primă instanță în litigiul dintre firmele acestuia și Consiliul Local Turnu Ruieni sunt dintre cele mai dure și taxează aspru felul milionarului de la Timișoara de a face afaceri.

„Numitul Dunca Dan Romeo, personal şi prin firmele pe care le coordona, a solicitat insistent o serie de concesii şi avantaje tinzând să instituie un monopol şi să controleze toată activitatea turistică de pe Muntele Mic, noii primari şi noii consilieri locali refuzând să mai încalce legislaţia pentru satisfacerea intereselor unilaterale ale acestor operatori economici, fapt care a dus la declanşarea unor atacuri furibunde la adresa autorităţii locale şi a reprezentanţilor acestora. Virulenţa atacurilor împotriva noastră s-a acutizat din momentul în care am constatat că Dunca Dan Romeo a început să edifice pe Muntele Mic, fără a avea vreo autorizaţie de construire, o cabană turistică precum şi alte obiective turistice, manifestările acestuia fiind unele ce cu indulgenţă pot fi catalogate ca suburbane, susnumitul excelând prin atacuri la persoană, jigniri, limbaj trivial, atât direct cât şi prin presă şi pe reţelele de socializare.”, s-a arătat instanței de judecată.

Mai mult decât atât, Romeo Dunca este acuzat că a exercitat de-a lungul vremii presiuni asupra autorităților locale din Turnu Ruieni și asta pentru că ar fi construit pe Muntele Mic după bunul său plac, fără să aibă autorizație de construire. „Pe lângă aceste manifestări reprobabile, procedând la limita şantajului, acelaşi personaj a declanşat şi o campanie de intimidare împotriva noastră introducând mai multe cereri de chemare în judecată prin care solicita importante sume de bani, cu scopul declarat de a obţine falimentul instituţiei noastre şi de a obţine prin executare silită terenurile ce prezentau interes pentru proiectele sale. În mare, acesta este contextul în care a luat naştere prezentul litigiu, scopul nostru declarat fiind acela de a determina în acest fel pe pârâte să intre în legalitate, şi doar în ultimă instanţă, dacă pârâtele refuză în continuare să intre în legalitate, să fie obligate la desfiinţarea construcţiilor edificate nelegal până în acest moment.”, s-a mai învederat judecătorului de caz.

Toate acestea au contat însă prea puțin spre deloc, firmele lui Romeo Dunca având câștig de cauză și urmând să meargă mai departe în asociere cu Consiliul Local Turnu Ruieni cel puțin pentru o perioadă de 49 de ani, în schimbul a 1.000 de euro pe an!