Ambulanța cărășeană, în perfuzii! „Nu mai avem bani pentru absolut nimic!”

img 20211012 wa0003
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Misiune dificilă pentru Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin, care se confruntă, în ultima perioadă, nu numai cu o creștere semnificativă a numărului de solicitări, ci și cu probleme de ordin financiar.

Mai grav este că, de luna viitoare, solicitările celor care sună la Ambulanță ar putea fi ignorate, iar bolnavii – nevoiți să se deplaseze singuri la spital. Daniela Popescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță, a declarat pentru Express de Banat că instituția pe care o conduce se află în impas, nemaifiind bani pentru nimic. „Nu mai avem bani pentru absolut nimic! Nu mai avem bani nici pentru plata facturilor la OMV care vor sosi la sfârșitul lunii octombrie. Medicamente, materiale sanitare și de protecție avem, dar ambulanțele astea se defectează. Folosim dezinfectanți și e clar că se uzează și mașinile, iar drumurile sunt așa cum sunt și au nevoie de reparații și nu vom mai avea bani nici de ele. Sperăm să ne finanțeze bugetul ( Ministerul Sănătății – n.r.) că altfel…”, a declarat Daniela Popescu.

Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin numără nu mai puțin de 53 de autospeciale, dintre care patru sunt trase pe dreapta, fiind în prezent la reparat.