Au găsit ofertanți! Gata cu inundațiile în zonele cu risc din Lugoj

inundatie lugoj

După mai multe oferte depuse, fără succes, pe site-ul de achiziții electronice, administrația locală din Lugoj a anunțat că două firme au accesat ofertele pentru proiectul de eliminare a problemelor cu apa de ploaie în zonele joase de pe mai multe străzi din municipiu. Peste câteva zile este prevăzută închiderea perioadei de ofertare, după care va urma evaluarea și stabilirea societății care va putea începe lucrările.

„Am scos de patru sau cinci ori la licitație lucrările pentru deversarea apelor pluviale din zonele inundabile, dar de-abia acum putem spera că ne vom apuca de lucrări. Două firme și-au depus ofertele pe SEAP. Execuția se va putea face începând de anul viitor”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Zonele care sunt în atenția Primăriei sunt pe Splaiul Coposu, la intersecția de la statuia lui Corneliu Coposu, Splaiul Coșbuc, strada AC Popovici la partea dinspre piața agroalimentară, Splaiul Brediceanu, strada Mărășești, zona Ștrand și în cartierul Cotu-Mic la pasarelă.

Una dintre soluții are în vedere preluarea apelor de ploaie în decantoare de hidrocarburi și deversarea ulterioară în Timiș prin supape de sens unic. Locuitorii din zonele inundate de apa de ploaie așteaptă de cel puțin 20 de ani rezolvarea acestei probleme, fiecare repriză cu precipitații mai însemnate fiind o problemă majoră pentru cei care se trebuie să suporte inundarea imobilelor pe care le dețin.