Ajutoare pentru încălzirea locuințelor oferite timișorenilor. Cine poate beneficia

Primăria Timișoara anunță că se pot depune cereri în vederea acordării ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în acest sezon rece. Pot beneficia de acest sprijin persoanele care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 1.386 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare de până la 2.053 lei.

Persoanele cu venituri modeste din Timișoara pot beneficia și în acest an de un sprijin financiar pentru a acoperi facturile cu încălzirea locuinței. Primăria Timișoara anunță că începând cu data de 18 octombrie se pot depune cereri în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece cuprins între 01 noiembrie 2021 și 31 martie 2022.

Pot beneficia de acest drept familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 1.386 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2.053 lei și care nu dețin bunurile cuprinse în Lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului social”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, pentru ajutorul cu energie termică în sistem centralizat, cererile – declarație pe propria răspundere, însoţite de documentele privind componenţa familiei, veniturile şi bunurile detinute, se depun individual sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari/chiriaşi prin cele cinci puncte termice ale Colterm. Aceste puncte se află pe str. Pomiculturii, nr. 24A, str. Frunzei, nr. 1, str. Aștrilor, nr. 3A, str. Aurelianus, nr. 5B și str. Episcop Joseph Lonovici, nr. 4.

Mai multe informații despre cum se pot acorda ajutoare pentru plata încălzirii locuinței sunt disponibile AICI!