Dosare penale pentru tăieri ilegale de copaci din pădurile din vestul țării

copac taiat

Garda Forestieră Timișoara a realizat mai multe controale, în ultima perioadă, în pădurile din vestul țării, fiind constate o serie de nereguli. Astfel, inspectorii au acordat zeci de amenzi și au înaintat parchetului trei dosare pentru tăieri ilegale de arbori.

Garda Forestieră Timișoara continuă controalele în pădurile aflate pe raza județelor Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin. Ultimele verificări au fost realizate în perioada 20 septembrie – 8 octombrie, fiind aplicate 30 de amenzi pentru neregulile descoperite.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr de 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 96.000 lei. Tot cu această ocazie s-a confiscat fizic material lemnos cu un volum de 60,83 mc și valoric 22,19 mc având valoarea de 13.050 lei”, a informat Garda Forestieră Timișoara.

Totodată, reprezentanții instituției anunță că au înaintat parchetului trei dosare privind infracțiunea de tăiere fără drept de arbori, cu un volum de 19,69 mc și o valoare a prejudiciului de aproape 10.000 lei.