PSD și Florin Cîțu, în aceeași barcă pentru Andrei Plujar!

USR,PSD,Andrei Plujar

Liderul USR Caraș-Severin vorbește despre zvonurile izbucnite după desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Indiferent care dintre ele s-ar adeveri, Andrei Plujar exclude din start două colaborări.

S-au conturat două variante în mediul online după desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier. În prima ipoteză, este doar o cacealma cinică a lui Klaus Iohannis, menită să mai reducă presiunea pe PNL. Mai precis, președintele USR nu va strânge voturile necesare în Parlament și se va reveni la consultări, iar Klaus Iohannis îl va propune pe Florin Cîțu. O altă variantă este aceea în care partidele din fosta coaliție dau dovadă de maturitate și înțeleg necesitatea stopării crizei politice în plină criză sanitară.

„Noi suntem pregătiți pentru oricare dintre cele două variante. Așa cum am demonstrat la consultările de la Cotroceni, că suntem un partid responsabil și am venit cu o propunere de premier, ne propunem să continuăm în același mod. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a pune capăt crizei politice. Decizia este acum în mâinile partenerilor noștri și ale președintelui Klaus Iohannis.”, a declarat Andrei Plujar pentru Express de Banat.

Ipoteza că Dacian Cioloș nu va reuși să formeze o majoritate este pusă în stand-by de liderul USR Caraș-Severin. Cel puțin pentru moment. „E prematur să ne pronunțăm în momentul de față, așteptăm să vedem dacă partenerii noștri de coaliție vor da curs invitației noastre și felul în care vor decurge negocierile.”

Andrei Plujar admite că roata se poate întoarce, USR să fie din nou în postura de a susține un premier PNL, „exclusă fiind doar susținerea lui Florin Cîțu.”. Exclusă este, în același timp, orice fel de colaborare cu Partidul Social Democrat.

Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat de către președintele Klaus Iohannis, va invita miercuri liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern.