„Manevrele lui Fritz încep să iasă la iveală una câte una”. Ce nereguli a descoperit Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a realizat controale la Primăria Timișoara și la Colterm, unde a descoperit o serie de nereguli, susține Adrian Cionca, prim-vicepreședintele PSD Timiș. „Manevrele lui Dominic Fritz încep să iasă la iveală una câte una! Și cred că vor fi multe”, a precizat pesedistul.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, ar fi putut să prevină situația de la Colterm, care nu poate să furnizeze căldură la parametrii normali abonaților săi, însă a ignorat orice propunere. Asta susține Adrian Cionca, prim-vicepreședintele PSD Timiș.

Încă o dovadă a faptului că Dominic Fritz nu numai că nu lucrează în interesul cetățeanului, dar mai și risipește banii publici. Primarul „Frig” a putut evita situația gravă în care se află acum Timișoara, dar a ales să ignore soluțiile. Nu numai că nu este în stare să găsească rezolvări, dar nu le acceptă nici pe cele pe care le primește de la alții. Este vorba despre orgoliu sau poate despre rea-voință? Sau poate sunt doar interese bine ascunse. Numai domnul Fritz știe! Cert este că timișorenii au de tras de pe urma deciziilor nefericite ale primarului”, a precizat pesedistul.

Mai precis, Adrian Cionca spune că cei de la Curtea de Conturi au încheiat controalele la Primăria Timișoara și la Colterm, iar rezultatul „spulberă toate scuzele” primarului Fritz. Una dintre principalele probleme ale Primăriei Timișoara ar fi fost securizarea patrimoniului Colterm, având în vedere situația economică a companiei.

Pentru asta, primăria a achiziționat servicii juridice de la Schoenherr și Asociații. Evident, a ales cea mai scumpă ofertă, de peste un milion de lei! După controale, Curtea de Conturi a descoperit că exista o soluție pentru problema Colterm, variantă propusă încă de la finele anului 2021. Societatea de termoficare a cerut conducerii executive a Municipiului Timișoara să solicite preluarea în domeniul public al unității administrativ – teritoriale a activelor funcționale ale Colterm SA. Altfel spus, Primăria Timișoara ar fi rămas cu toată infrastructura Colterm în cazul în care societatea intra în insolvență și timișorenii n-ar mai fi trăit în case ca în peșteră. Dar administrația Fritz a ales să ignore această variantă, după cum s-a descoperit în timpul controalelor Curții de Conturi. Deși s-au plătit servicii de peste 300.000 lei la firma de avocatură pentru consultanță juridică, reprezentanții municipalității nu au putut pune la dispoziția auditorilor acte și documente care să dovedească demersurile efectuate pentru securizarea patrimoniului Colterm. Pe scurt, nu s-a făcut absolut nimic”, a explicat prim-vicepreședintele PSD Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

În aceste condiții, Adrian Cionca susține că „manevrele lui Dominic Fritz încep să iasă la iveală una câte una! Și cred că vor fi multe”.

Și Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a comentat concluziile controlului realizat de Curtea de Conturi, afirmând că se așteaptă să vină DNA cât de curând.

Lațul se strânge! Ilegalitățile Fritz-iste la Colterm au fost constatate și de Curtea de Conturi! DNA își va intra în curând în rol, sunt convins, pentru că suntem în fața celor mai mari abuzuri săvârșite vreodată la Primăria Timișoara! Dirijorul de Gospel, venit șomer în 2019 și ajuns cu vilă de 330.000 euro în 2021 -zice el că pe banii proaspetei soții!- va trebui să dea socoteală de faptele sale! Jaful pe bugetul local, jaful pe bugetul național, dezastrul generalizat trebuie să înceteze! Timișoara nu e oraș-colonie și România nu e țară-colonie, ci membru UE egal cu toate celelalte state membre UE! E timpul ca asta să fie clar pentru oricine! Inclusiv pentru acest Fritz care își permite să sfideze autoritățile Statului Român, refuzând să răspundă întrebărilor Curții de Conturi”, a declarat Nicolae Robu.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro