Civilizație! Rețea de canalizare pentru două sate aparținătoare Lugojului

sate lugoj

Administrația locală lugojeană încearcă să găsească soluții pentru introducerea rețelelor de canalizare în două sate. Localitatea Măguri este în prim plan, deoarece a fost inclusă în proiectul social, cu finanțare de peste 5.000.000 de euro, în care sunt incluse și cartierele Mondial Bocșei și Caștela pentru canal și reabilitarea Căminului Cultural. Dar și aici au apărut probleme.

Apele Române nu au avizat construirea unei stații de epurare solicitată în apropierea adăpostului de câini, astfel că edilii locali au încercat să găsească o soluție viabilă pentru a oferi localnicilor un alt grad de civilizație. Speranțe sunt și pentru Tapia, pentru că proiectul de la Măguri va fi benefic și pentru multisecularul sat. Din bani de la bugetul local, în acest an, va fi efectuat un studiu de fezabilitate, esențial pentru demararea investiției.

„În acest an va fi prins în buget doar un studiu de fezabilitate pentru realizarea sistemului de canalizare la Tapia. Având în vedere că avem finanțarea pentru satul Măguri și că Apele Române nu ne-au avizat realizarea unei ministații de epurare a apei la ieșirea din Măguri, încercăm un alt traseu în paralel cu drumul județean, apoi pe lângă satul Tapia, pentru a reveni pe drumul de lângă Izvor. Urcăm pe strada Traian Vuia și vom conecta Măguriul la rețeaua din Lugoj. Am gândit așa pentru că sistemul geografic din Tapia nu permite și nu puteam trage rețeaua pe acolo. E un proiect de durată, dar după aceea și Tapia va fi conectată în rețeaua care vine de la Măguri. Avem bani în acest an, pentru studiul de fezabilitate la Tapia, care este un document esențial și vom încerca să-l demarăm anul acesta”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Conform declarațiilor acestuia, tot la Tapia, anul acesta va fi modernizat iluminatul stradal și îngrădit terenul din locul cunoscut „Striminoasa”, aflat la marginea pădurii, unde în fiecare duminică tinerii se reunesc pentru un meci de fotbal.

banner 970 x 250