Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, la început de an școlar: „Trebuie să avem speranță, trebuie să fim responsabili”

Noul an școlar a bătut la ușă, iar astăzi este prima zi în care elevii se întorc la școală după mai bine de jumătate de an de stat acasă. Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara le-a transmis un mesaj atât tinerilor, cât și părinților.

Cristian Oancea susține reîntoarcerea în bănci a elevilor, dar cu respectarea măsurilor de protecție. Conduce spitalul aflat în prima linie încă de la primele cazuri de COVID-19 apărute în țara noastră, iar după experiența trăită printre pacienții diagnosticați cu această boală a ajuns la o concluzie: „trebuie să ne obișnuim cu această pandemie”.

„La începutul acestui an școlar trebuie să avem speranță, dar trebuie să avem încredere și să fim responsabili pentru educația copiilor noștri. Dorim pe această cale să mai readucem aminte de purtatul măștilor, distanțarea socială și mai ales să ne protejăm vârstnicii, bunicii sau părinții care au comorbidități. Dacă vom adopta aceste măsuri cu seriozitate și responsabilitate, vom depăși cu bine începutul acestui an școlar. Copiii vor să vină la școală, doresc să învețe, doresc să își cunoască colegii și în principal cred că trebuie să începem să ne obișnuim să trăim cu această pandemie”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Trei milioane de copii încep astăzi școala în România, în condiții mai diferite ca niciodată.