Două voturi au lipsit pentru ca proiectul aflat joi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Caransebeș, cu privire la aprobarea propunerii de modificare a organigramei statului de funcții/personal din cadrul Spitalului Municipal, să treacă.
Managerul unității sanitare, Adrian Dumbravă, a declarat că nu se aștepta la un astfel de deznodământ, în contextul în care noua formă a organigramei nu presupune modificarea celor 588 de posturi existente în prezent, ci are în vedere anumite permutări de personal pe secții și compartimente. Dumbravă spune că în forma gândită de el, organigrama ar aduce economii în bugetul spitalului, ceea ce își dorește toată lumea de la un manager de spital.
„Această nouă organigramă pe care eu am propus-o era fără modificarea numărului actual de posturi, asta însemnând că eu am vrut să fac, și am explicat asta și în ședința precedentă, o economie majoră. Nici măcar nu au întrebat cam ce economie bugetară ar fi adus noua organigramă. Adică oamenii au votat la comandă și în necunoștință de cauză! Prin noua structură propusă am avut câteva ținte. Prima: să facem unele modificări în cadrul Laboratorului de Analize Medicale, unde noi am început procesul de acreditare din punct de vedere RENAR, și acolo tu primești niște punctaje ca să poți fii acreditat, cu încadrările, cu profesiile oamenilor care lucrează în laborator. De exemplu, acolo lipsea un biolog și am propus transformarea unui post de chimist în post de biolog, cam aceeași încadrare salarială. Tot în cadrul Laboratorului aveam câteva posturi de asistenți medicali principali, ele s-au eliberat prin plecarea la pensie a unor angajați. E greu de găsit, când scoți postul la concurs, oameni calificați, căci asta înseamnă vechime. Cei care au deja această vechime au un post de muncă. Noi am încercat chiar și medici să angajăm, și atunci am propus să începem cu debutanți. Altă economie bugetară și să formăm oameni. Același lucru se întâmplă și în cadrul unor secții, medici primari care au ieșit la pensie, și am vrut să începem cu medici specialiști, așa cum este normal.”, a declarat Adrian Dumbravă.
Surprins de votul negativ al aleșilor locali a fost și primarul Felix Borcean. Edilul spune că nu înțelege graba cu care consilierii au votat împotriva propunerii de modificare a organigramei, fără a solicita, întâi de toate, detalii și lămuriri pe marginea proiectului.
„Ceea ce mi s-a părut mie ciudat este faptul că nu s-au cerut deloc lămuriri. Adică la un proiect de hotărâre unde există voturi împotrivă sau există tendința de a vota într-un anume fel se cer lămuriri. Aici nu a cerut nimeni nimic, pe când la proiecte mai puțin importante ticluiesc câte o întrebare! Deci mi s-a părut că a fost un aranjament!”, a spus Borcean.
Edilul spune că proiectul va fi reintrodus pe ordinea de zi în ședință viitoare și chiar dacă aleșii nu au dorit să fie puși la curent de către managerul spitalului cu privire la propunerile de modificare a organigramei, acest lucru se va întâmpla cu siguranță la întâlnirea din luna iulie.
„O să facem atunci și o prezentare, pe care o voi solicita chiar eu, prezentare pe care consilierii nu au dorit-o acum, pentru că managerul Dumbravă, prezent în sală, le-ar fi putut-o face, și vreau să văd dacă și atunci vor vota la fel, pentru că nu mă așteptam să nu treacă organigrama spitalului, având în vedere că nu se fac nici reduceri de posturi, nici angajări noi. Chiar nu înțeleg! La viitoarea ședință bănuiesc că vor fi în sală și cei doi consilieri PSD care astăzi au lipsit și bănuiesc că nu vor avea nimic împotriva acestui proiect.”, a mai spus primarul Felix Borcean.