Universitatea de Medicină din Timișoara nu-l lasă pe Pătrașcu să vină manager la spitalul din Reșița?!

Romeo Dunca susține că fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara și-a dat acceptul să vină manager interimar la Județeanul din Reșița, însă conducerea Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, unde acesta își dă doctoratul, l-ar fi obligat să aleagă: ori una, ori alta!      

Alina Stancovici se pregătește să elibereze postul de manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița după ce Consiliul de Administrație i-a trimis președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin propunerea de demitere, pe motiv că n-ar fi fost în stare să redreseze din punct de vedere economic cea mai mare unitate spitalicească din Banatul Montan. Decizia e cel puțin surprinzătoare în condițiile în care nu există, cel puțin la ora asta, antidot. Nu există nimeni pregătit să preia managementul spitalului.

„Sigur că avem o problemă care trenează de ani de zile. Nu avem efectiv pe cineva să spunem că e mai bun decât Alina Stancovici, dar trebuie să încercăm ceva pentru că așa nu merge! Eu cred că nu funcționează! Lună de lună tot cresc obligațiile. Eu am făcut un anunț, am primit, m-a mai întrebat unul, altul. Am avut o persoană care și-a manifestat intenția și în ultimul moment s-a răzgândit. Era o persoană care ar fi putut aduce un plus.”, a precizat Romeo Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100

Șeful administrației județene nu face altceva decât să confirme faptul că soluțiile reale pentru spitalul din Reșița sunt puține spre deloc în condițiile în care se oferă un post de manager interimar. Adică pentru o perioadă de doar 6 luni! Ce profesionist, ce manager performant e liber de sarcini astăzi, când criza pe piața forței de muncă e majoră?! Cine ar părăsi un post sigur pentru o aventură de jumătate de an într-un spital plin de probleme?! „Foarte puțini manageri care performează vin pe un interimat de două, trei sau șase luni. Intenționez să organizez un concurs cât de curând posibil. Persoana pe care am găsit-o și cu care am discutat ar fi venit pentru că vedea ca o provocare profesională să vină să ia un spital care e aproape de faliment și să-l aduci pe linia de plutire. Poate fi o carte de vizită pentru o carieră pe care o visezi. E vorba despre fostul manager al Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu. A fost încântat, dar din păcate, fiind un interimat, iar el înscris la doctorat, e și student, mai face o facultate, risca să piardă munca pe care a depus-o până acum. Nu au fost de acord cei de la UMF să-i dea o păsuire, eu știu, de un an.”, a explicat, cu cuvintele lui, președintele CJ Caraș-Severin.