Managerul Murgu, după alerta de grad zero: „Spitalul din Reșița are capacitatea de a gestiona cele mai dificile situații medicale”

Deznodământul zilei de ieri a fost unul fericit, suspiciunea de coronavirus în cazul tânărului reșițean nefiind confirmată. După ce ne-a trecut glonțul pe lângă ureche, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița se declară mulțumit de modul de intervenție a echipei sale, dar și a celorlalte instituții implicate.

Norocul a făcut ca tânărul asistent medical venit din Germania, care a luat contact cu persoane infestate, să nu fie purtător al virusului COVID-19. Rezultatele venite ieri, aproape de miezul nopții, au confirmat că este vorba de o banală viroză.

În acest context, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, acolo unde a ajuns pacientul în primă fază, ține să mulțumească atât personalului din unitatea pe care o conduce, cât și instituțiilor implicate pentru modul profesionist de intervenție.

„Întreaga acțiune, de la primirea pacientului suspicionat de infecție cu coronavirus și până la predarea acestuia cadrelor medicale din Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara, a decurs impecabil, respectându-se întocmai protocolul pentru coronavirus. Doresc, pe acestă cale, să mulțumesc întregului personal implicat din cadrul Compartimentului UPU-SMURD, precum și Instituției Prefectului Caraș-Severin, Direcției Județene de Sănătate Publică și Primăriei Reșița pentru sprijinul acordat. Întreaga acțiune dovedește, încă o dată, că Spitalul Județean de Urgență Reșița are capacitatea de a gestiona cele mai dificile situații medicale, dar și faptul că cetățenii județului pot avea încredere deplină în calitatea actului medical și competența personalul”, a transmis Waldemar Murgu.