De Valentine’s Day, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” te invită să faci un cadou aparte

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Peste 200 de cărți noi pentru copii vor ajunge și în acest an în două biblioteci comunale din Caraș-Severin, cu ocazia Zilei Internaționale a Donației de Carte.

Începând cu anul 2012, pe data de 14 februarie, la nivel internațional, se sărbătorește Ziua Internațională a Donației de Carte, cu scopul de a crește accesul la carte și entuziasmul pentru lectură. International Book Giving Day este un eveniment care îi unește pe toți cei care dăruiesc cărți copiilor și le insuflă dragostea pentru lectură. Inițiativa îi aparține lui Emmy Broadmoor, fondatoarea site-ului despre cărți pentru copii: Delightful Children’s Books din SUA.

În Caraș-Severin, spre exemplu, se împlinesc patru ani de când Biblioteca Județeană Paul Iorgovici s-a alăturat inițiativei, aceasta organizând activități în parteneriat cu bibliotecile publice din județ, cu scopul de a împrospăta fondul de carte pentru copii al acestor biblioteci, dar și pentru a dezvolta interesul copiilor pentru lectură. Totodată, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, peste 200 de cărți noi pentru copii vor ajunge și anul acesta în două biblioteci comunale din județ, biblioteci care nu au beneficiat în ultima perioadă de donații sau achiziții de carte.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Mai mult decât atât, vineri, 14 februarie, începând cu ora 10.00, elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Nr.7 Reșița (prof. coordonator Cristina Ardelean), precum și cei ai Colegiului Național „Diaconovici Tietz” (prof. coordonator Irina Bradea) vor fi prezenți la Centrul de carte „Banatica” al bibliotecii pentru a marca așa cum se cuvine „Ziua Internațională a Donației de Carte”. Cu acest prilej, elevii de la Școala Gimnazială Nr.7 vor citi din creațiile proprii, cuprinse în cartea „Povești imaginare” și vor dărui cărți copiilor prezenți. Cartea „Povești imaginare” va fi oferită în dar și bibliotecilor din județ, cu scopul de a încuraja și alți copii să citească și să își dezvolte imaginația și creativitatea.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/